Cariera

#munca #angajator #firma #companie #angajat #deduceri #fiscal

Ministrul Muncii promite deduceri pentru firmele care pastreaza angajatii sau fac angajari

Firmele care isi pastreaza angajatii sau creeaza noi locuri de munca ar putea beneficia de fiscale din partea statului. Aceasta este ideea inaintata de ministrul muncii, Marian Sarbu , care a spus ca ministerul pe care il conduce va prezenta o propunere privind deducerea contributiilor catre bugetul asigurarilor sociale pentru aceste companii.

Ministrul Sarbu a precizat ca de aceste masuri ar putea beneficia firmele care isi mentin salariatii sau angajeaza in plus personal, pe timp de un an insa nu a dat detalii legate de marimea contributiilor.

"Sper ca in maxim 2-3 luni sa venim cu o formula pentru ca, incepand de anul viitor, sa putem discuta de deduceri , de o diminuare substantiala a contributiilor pentru cei care mentin sau adauga locuri de munca. Cred ca e posibila o reducere a contributiilor sociale pentru cei care pastreaza locurile de munca”, a declarat Sarbu pentru The Money Channel.

In luna aprilie, din datele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca rezulta ca in primele doua luni ale lui 2009 au fost facute aproape 31.000 de disponibilizari colective, numar care ar putea creste cu alte 10.000 dupa situatiile pe martie. Pentru perioada aprilie - octombrie, din datele existente pe piata rezulta ca firmele de pe piata intentioneaza sa mai faca inca 22.000 de disponibilizari, cele mai afectate urmand sa fie industriile textila, chimica, energetica si constructiile.

In plus, firmele de recrutare spun ca bankingul, serviciile financiare si real estate -ul au inregistrat cele mai spectaculoase caderi in termeni de volume de recrutare.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.