Cariera

# dezvoltare plan profesional #oportunitati #cariera

Mediul online ofera multe oportunitati de dezvoltare pe plan profesional

Internetul inseamna mult mai mult decat muzica, jocuri, retele de socializare, chat, email, forumuri si filme. Cand ai nevoie, mediul online iti deschide rapid o lume a oportunitatilor de dezvoltare pe plan profesional. Trebuie doar sa-ti doresti, sa cauti, si vei gasi atat de multe resurse! Profita de cele gratuite, profita si de ofertele foarte bune la cele care iti vor oferi randament si mai bun si invata sa iesi in profit.

Nu a fost niciodata mai simplu sa iti gasesti un loc de munca! Fara costuri, poti gasi toate anunturile companiilor si institutiilor de stat. La cele mai multe dintre ele poti aplica printr-un click, pe website-urile de joburi. In alte cazuri, poti aplica prin email sau pe platformele companiilor. Cert este ca ai la dispozitie informatii complete despre posturile disponibile si despre organizatiile care au publicat acele anunturi. Nu mai este nevoie sa cumperi ziare, sa suni, sa intrebi, sa faci eforturi... atat de simplu a devenit in lumea moderna procesul de recrutare, gratie internetului!

Vrei sa aplici la unele joburi dar observi ca nu ai pregatirea necesara? Internetul te ajuta din nou. Gasesti informatii despre cursuri, programe postliceale si universitare, poti sa te dezvolti profesional, sa capeti noi competente. Gasesti cursuri profesionale si chiar poti absolvi cursuri desfasurate 100% online, pentru care se acorda diplome atestate in conditiile legale de pe piata muncii. Poti studia si pe cont propriu, poti sa inveti spre exemplu programare si nu numai. Daca vrei sa inveti limbi straine, internetul iti propune multe resurse fara costuri plus programe complexe contra cost, dar extrem de eficiente. Iti poti adapta programul de invatare in functie de programul tau general, ai flexibilitate foarte ridicata.

Ai invatat o meserie care iti permite sa ai autonomie profesionala, sa fii un gen de meserias pe cont propriu, PFA, freelancer? Daca spre exemplu repari frigidere, asiguri montaj parchet, esti electrician, instalator, zugrav etc. poti posta anunturi pe website-urile specializate in anunturi gratuite si contra cost. Poti sa te promovezi pe Facebook si Instagram si sa iti gasesti clienti rapid. La fel se intampla si daca ai competente in domeniul cosmetic si de ingrijire personala. Poate faci masaj, poate asiguri pedichiura si manichiura la domiciliul clientilor etc. De asemenea, poate poti asigura meditatii pentru copii, activitati sportive sau chiar activitati web, programare, design si alte asemenea. Indiferent de domeniu, internetul te poate ajuta sa activezi pe o piata, sa ai canale de vanzari accesate foarte simplu.

Poti sa te lansezi si in social media, cu blog, vlog si pagini pe retelele de socializare. Le poti folosi in sine, ca resurse media, pentru a castiga din marketing si publicitate, ori le poti utiliza tocmai ca suport de promovare in activitatea ta (exemplele de mai sus). In orice caz, ai nevoie de un website propriu bine realizat (daca nu esti programator / web designer, apeleaza la experti sau foloseste programe care sa te ajute sa faci lucrurile foarte bine din punct de vedere calitativ). Nu uita de partea de gazduire web, acolo unde trebuie sa colaborezi cu o firma de hosting de incredere, asa cum este https://www.thc.ro/ unde vei gasi pachete foarte convenabile, dar care iti garanteaza un uptime online de peste 99,9%.

Daca esti o persoana sanatoasa si trecuta prin suficient de multe etape in sistemul educational, cu siguranta vei gasi multe oportunitati online. Nu este (aproape) niciodata prea tarziu, asa ca partea educationala se poate compensa daca iti doresti cu adevarat. Online si offline vei gasi resurse pentru a recupera din timpul pierdut si pentru a te putea dezvolta personal si profesional.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea