Cariera

#dascali #dascali pensionari #profesori suplinitori #profesori necalificati

Masura controversata: dascalii pensionari s-ar putea intoarce la catedra

Liviu Pop, presedintele Comisiei de Munca din Senat, propune ca locul profesorilor suplinitori sa fie luat din toamna de dascali iesiti la pensie in ultimii ani. Masura, sustine senatorul, este menita sa creasca nivelul de pregatire al elevilor.

"Mi-as dori ca de la 1 septembrie 2014 sa fie primul an dupa Revolutie in care, in sistemul de invatamant sa nu avem niciun profesor necalificat. Avem foarte multi pensionari care pot sa vina catre actul de educatie", a declarat Liviu Pop.

Potrivit acestuia, in Romania predau peste 5.000 de suplinitori, aproape jumatate dintre ei fiind studenti sau doar absolventi de liceu.

Masura nu este vazuta cu ochi buni de cadrele didactice tinere, care sustin ca salariile mult prea mici din sistem sunt cele care ii impiedica pe dascalii abia iesiti de pe bancile facultatilor sa urmeze o cariera in invatamant.

Fostul ministru al Educatiei Liviu Pop este de parere ca o solutie pentru impulsionarea invatamantului ar fi si strangerea de fonduri din partea parintilor. Conditia esentiala este ca aceasta masura sa se incadreze in limitele legii.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea