Cariera

#forta de munca #marea britanie #angajatori #muncitori romani #munca in strainatate

Marea Britanie tanjeste dupa muncitorii romani

Angajatorii din Marea Britanie se plang ca nu gasesc forta de munca specializata in tara si ca sunt nevoiti sa apeleze la lucratori din strainatate. Ei nu pot apela insa la muncitorii romani, deoarece acestia au inca nevoie de permis de munca pentru a se angaja in regat.

Oferta de joburi din Marea Britanie ajunge la cateva mii de locuri de munca, majoritatea fiind pentru personal de ingrijire copii si batrani, chelneri sau medici.

Camera de Comert Britanica (BCC) sustine ca aproape 60% dintre patronii care au mai mult de 50 de angajati sunt nevoiti sa angajeze straini, cu toate ca, potrivit statisticilor din Marea Britanie, in regat sunt peste 2,6 milioane de someri.

Printre posturile oferite romanilor se numara cele de soferi de taxi sau infirmiere, platite cu cate 2.000 de lire sterline pe luna si medici care pot castiga cate 1.000 de lire sterline pe saptamana.

In luna noiembrie, 16.270 de romani si-au depus candidatura pentru locuri de munca in Marea Britanie.

Potrivit unui raport recent, 4.000 de locuri de munca sunt oferite in Marea Britanie prin agentii de recrutare in tarile est-europene. Acest lucru contravine promisiunilor repetate ale Guvernului de la Londra de a oferi posturi mai intai britanicilor someri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea