Cariera

#companie #manager #angajat #sef

Majoritatea managerilor romani prefera conducerea autoritara

Majoritatea managerilor romani sunt autoritari cu angajatii, ceea ce conduce la crearea unui climat de lucru demotivant in cadrul companiilor. Aceasta este principala concluzie a unui studiu realizat de compania de consultanta in management .acasa.ro/ .acasa.ro/ www .acasa.ro/ hay " title="hay">hay " title="hay">hay " title="hay">Hay Group, care a precizat faptul ca angajatii romani asteapta de la sefii lor feedback si atentie.

Majoritatea managerilor romani au un stil de leadership de tip directiv, caracterizat de nevoia de a obtine rezultate pe termen scurt. Este un stil de conducere prin putere, autoritate , prin care angajatii sunt obligati sa faca anumite lucruri nu pentru ca vor sa le faca, ci pentru ca li se ordona , sustine Harry Meintassis, general manager al Hay Group Romania, citat de Ziarul Financiar.

Studiul a aratat faptul ca 62% dintre sefii romani aplica managementul de tip autoritar, ceea ce le provoaca angajatilor un sentiment de . Pe de alta parte angajatii isi doresc de la sefii lor laude pentru realizari, feed-back pentru munca lor, care sa se adauge stimulentelor. De aceea tipul directiv de conducere ar putea sa nu prinda la angajatii care asteapta colaborare, mai ales in randul tinerilor.

Oamenii tineri au pretentia sa li se ofere cele mai bune stimulente, ei vor sa fie provocati, sa petreci mult timp cu ei, ca sa-i antrenezi, sa le dai feedback, sa le dai libertate, dar in acelasi timp sa fii aproape de ei. Noua generatie de manageri e flamanda dupa atentie , a adaugat Meintassis.

Studiu realizat de compania de consultanta in management Hay Group a analizat in ultimii patru ani comportamentele managerilor romani, in special celor din companii multinationale.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.