Cariera

#instanta #legea unica de salarizare #magistrati #judecată

Magistratii ataca in instanta viitoarea lege unica de salarizare

Magistratii dau in judecata legea unica de salarizare , de teama ca nu cumva viitoarea lege sa ii lase fara sporuri. In plus, in ultimele luni, mai multe sute de judecatori si procurori au solicitat iesirea la pensie.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) a solicitat ieri in instanta suspendarea procesului de elaborare a legii unice de salarizare, pe motiv ca i s-ar fi refuzat Dreptul constitutional de a participa la procesul de elaborare a acestui act normativ. Magistratii considera ca ar fi trebuit sa participe la elaborarea legii unice de salarizare care ar urma sa ii afecteze si pe ei.

Judecatorii si procurorii ameninta si ca vor apela la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, dupa ce vor ataca aceasta initiativa legislativa la Curtea Constitutionala . Ei se tem ca legea unica a salarizarii pentru bugetari, care ar urma sa intre in vigoare din 2010 ii va lasa fara sporuri. Aceasta lege a fost principalul motiv pentru care cateva sute de procurori si judecatori aflati aproape de varsta pensionarii au solicitat sa se retraga din sistem.

Gandul puncteaza faptul ca magistratii au apelat la aceeasi metoda si in cazul legii prin care si-au acordat singuri sporuri care aproape le dubleaza salariile. Ei au cerut in instanta, potrivit datelor de la Ministerul Public si Ministerul Justitiei, urmatoarele sporuri: spor anticoruptie,  spor de risc si suprasolicitare neuropsihica, spor de confidentialitate, plata tichetelor de masa, plata contravalorii primelor de asigurare, spor "de permanenta", spor "de calculator", spor "de periculozitate", spor de vechime in munca, spor de maternitate sau de vacanta.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.