Cariera

#locuri de munca strainatate #locuri de munca #cariera

Locuri de munca strainatate calificati

Cererea de forta de munca a atins un nivel inalt in ultimul an, atat in tara cat si in strainatate. Locurile de munca in strainatate pentru calificati sunt foarte cautate. Astfel ca pe site-ul Jobslist.ro oamenii isi cauta mereu un loc de munca. Targurile de joburi sunt asaltate de tineri si oameni de toate varstele, calificati, care isi cauta de munca in strainatate. Daca in anii perecedenti locurile de munca erau limitate, acum gasim foarte multe, insa cererile sunt putine. Acest lucru este in avantajul celor care intr-adevar isi cauta locuri de munca in strainatate la ora actuala.

 

Agentia de stat pentru ocuparea fortei de munca anunta mereu ca angajatorii din strainatate se confrunta cu mari dificultati in a ocupa locurile de munca. Pentru aceasta site-ul de specialitate Jobslist.ro vine in ajutor si anunta locurile de munca libere din strainatate.

Pe site-urile se specialitate puteti gasi informatii despre conditiile de munca, costurile vietii din tarile respective, recomandari din domeniul legislatiei, pentru ca fiecare cetatean sa stie ce il asteapta daca se va lovi de anumite impedimente.

Muncitorii calificati precum: medici, zidari, tamplari, sudori, macaragii, etc au cele mai mari sanse de a-si gasi un loc de munca in strainatate.

Locurile de munca pentru muncitorii calificati sunt atat permanente cat si sezoniere.

In tarile precum Germania, Anglia locurile de munca pentru calificati sunt cele mai cautate, dar si in tari precum Spania, Polonia, Ungaria sunt foarte cautate locurile de munca pentru sezonieri .

Mai exista si anumite agentii de recrutare care promit locuri de munca si asigura plecari sigure in strainatate, oferindu-le oamenilor un loc de munca, mai ales cand este vorba de muncitori calificati.

Trebuie sa avem in vedere insa la cine apelam, deoarece exista din pacate multe agentii care percep anumite comisioane. Aceste firme nu sunt de incredere, dar nu intotdeauna este corect sa afirmam asta.

Din pacate legea care reglementeaza recrutarea si plasarea fortei de munca in strainatate nu interzice aceasta taxare de care unii profita pentru a face bani pe spatele nestiutorilor. Unele agentii taxeaza candidatii pentru legalizarea documentelor necesare pentru locul de munca in strainatate, traducerea acestora dar si transportul pana la locul de munca in strainatate.

Trebuie intotdeauna sa verificam datele companiei in numele caruia este facuta angajarea si referitor la taxele percepute pentru legalizarea actelor, traduceri, acest lucru il puteti face si singuri, direct la un birou notarial si un traducator autorizat, astfel inlaturand suspiciunea ca puteti fi taxati prea mult.

Multi muncitori calificati spun ca au studiile necesare, experienta in munca, cunosc limba tarii in care doresc sa ajunga si isi vor cauta singuri un loc de munca direct cand ajung acolo, insa personal nu recomandam sa se procedeze asa, deoarece foarte multi nu au avut succes, o spun studiile si sunt persoane destul de multe care s-au confruntat cu aceasta problema.

Atunci cand nu am mai muncit in strainatate si nu stim mai nimic despre ce salarii sunt pentru muncitorii calificati din anumite domenii, este bine sa cautam sa ne informam in acest sens, deoarece putem fi dezamagiti sa aflam prea tarziu ca altii au obtinut salarii mai mari pe aceeasi munca prestata. Ca si in tara la noi, locurile de munca in strainatate sunt si ele platite diferentiat, in functie de compania pentru care lucrezi, in functie de oras, de mai multe criterii de clasificare, insa atunci cand ne cautam un loc de munca in strainatate, mai ales ca si calificati, trebuie sa ne documentam foarte bine.

Optiunea cea mai targetata pentru cautarea unui loc de munca in strainatate este aceea de a cauta direct pe site-ul angajatorului, insa acolo optiunile sunt putine in comparatie cu ceea ce ofera un site de anunturi, o agentie de recrutare.

In oricare din modalitatile de alegere a unui loc de munca in strainatate(site de joburi, firma de recrutari) trebuie sa avem in vedere semnarea unui contract, pe care l-am verificat la o persoana autorizata.

Mai multe locuri de munca in strainatate pentru calificati gasiti pe https://www.jobslist.ro/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea