Cariera

#maini #limbajul corpului #nervozitate #angajare #postura

Limbajul corpului la interviul de angajare: Ce gesturi trebuie sa eviti

Felul in care-ti privesti interlocutorul, trecutul mainii prin par sau pozitia corpului pot influenta felul in care decurge interviul de angajare. Iata cateva dintre cele mai importante gesturi pe care trebuie sa le eviti atunci cand discuti cu angajatorul.

Pozitia gresita

Evita ca in timpul interviului sa te intinzi pe spate, pozitie care denota aroganta sau lene. Pe de alta parte, nici aplecatul in fata nu este o solutie, deoarece aceasta postura sugereaza agresivitate. Pentru a evita aceasta probleme, specialistii ne recomanda o adoptam o pozitie neutra.



Stabilirea contactului vizual

Trainerul de imagine Cynhia Burnham recomanda mentinerea contactului vizual cu angajatorul in timpul interviului. In general, contactul vizual se stabileste in momentul in care strangi mana celui cu care ai facut cunostinta. Specialistii atrag insa atentia ca nu trebuie sa privim cu insistenta interlocutorul, care ar putea crede ca suntem agresivi sau chiar ciudati.

Gesticulatul

O alta greseala pe care candidatii o fac in mod frecvent la interviuri este gesticulatul excesiv. Desi poate suntem bine intentionati, atunci cand explicatiile verbale sunt insotite si de semne cu degetul, specialistii recomanda sa nu facem excese la acest capitol.

Gesticulatul poate fi interpretat de cel din fata noastra ca o violare a spatiului sau intim.

Pozitia bratelor

"Bratele incrucisate in zona pieptului sugereaza rezistenta si atitudine defensiva", atrage atentia Karen Friedman, expert in comunicare. De asemenea, candidatul nu trebuie sa discute cu mainile in buzunare sau ascunse la spate, intrucat interlocutorul ar putea crede ca esti o persoana falsa, care are ceva de ascuns. In schimb, deschiderea mainilor in partile laterale ale corpului poate insemna pentru angajator ca esti mult mai abordabil.

Gesturile care tradeaza nervozitatea

Specialistii ne atrag atentia ca la multe interviuri candidatii fac gesturi care le pot trada starea de nervozitate. In aceasta categorie intra rosul unghiilor, zornaitul monedelor in buzunare sau pocnitul degetelor, lucruri care distrag atentia angajatorului de la ceea ce spune candidatul.



Sursa foto: glassdoor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea