Cariera

#studenti #marketing #locuri de munca #resurse umane

Joburile la care aspira studentii din Romania

Marketingul, relatiile publice si resursele umane sunt domeniile in care studentii romani viseaza sa aiba o cariera, potrivit studiului "Cei mai iubiti angajatori din Romania" realizat de Mercury Research.

Datele arata ca pe primele doua locuri in topul preferintelor studentilor se afla marketingul si relatiile publice, cu cate 27%, urmate de resursele umane (22%) si vanzarile (20%). In schimb, tinerii romani nu sunt atrasi de domeniile tehnice. Astfel, pe ultimele locuri se afla domenii precum productie/industrial (3%), mentenanta tehnica/service (3%) si suport operational (2%).

Studiul indica faptul ca aspiratiile studentilor sunt total diferite de realitatile de piata locala a muncii. Astfel, locurile de munca din productie/industrial se afla pe prima pozitie in topul joburilor actuale (22%). In schimb, doar 6% dintre angajati isi desfasoara activitatea in marketing si relatii publice, iar 5% isi desfasoara activitatea in domeniul resurselor umane.

Studiul Mercury Research a constat in evaluarea cantitativa a 4162 de respondenti din mediul urban si a fost elaborat impreuna cu 18 manageri din domeniul HR.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea