Cariera

#minivacante Craciun #zile libere decembrie

Inca doua zile libere pentru angajati in decembrie! Minivacante de cate 5 zile de Craciun si Revelion!

Vesti bune pentru angajati! Nici nu s-a terminat bine minivacanta de 30 noiembrie, de Sfantul Andrei, si 1 Decembrie, Ziua Nationala, alte doua zile libere ar putea fi declarate in preajma Craciunului si a Revelionului, in plus fata de cele de sarbatoare nationala.

Hotararea ar urma sa fie discutata in Guvern, scrie Mediafax.

Prima zi de Craciun este in 2018 intr-o zi de marti, in timp ce zilele libere legale sunt 25 si 26 decembrie (marti si miercuri). Daca Guvernul decide sa mai acorde o zi libera de la stat (luni), in ziua de Ajun, romanii ar putea avea in total o minivacanta de 5 zile.

Aceeasi situatie se repeta de Revelion, cand ziua de 31 decembrie se afla intr-o zi de luni. Ea s-ar putea lega cu celelalte zile nelucratoare, primele din 2019, 1 si 2 ianuarie, care deschid calendarul sarbatorilor legale din 2019.

 

Pentru salariatii a caror activitate nu poate fi intrerupta din cauza caracterului procesului de productie sau specificului activitatii, cum ar fi unitatiile sanitare sau cele de alimentatie publica, angajatorul este obligat sa compenseze cu zile libere in urmatoarele 30 de zile.

In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea