Cariera

# afaceri profitabile #idei de afaceri #afaceri

Idei de afaceri profitabile in 2021

Iti doresti sa demarezi o afacere pe cont propriu in acest an, dar, inca, nu stii catre ce sa te indrepti? Daca raspunsul este afirmativ, incearca sa cercetezi foarte bine piata si sa intelegi nevoile oamenilor. Situatia creata de aparitia pandemiei de coronavirus a generat o multime de obstacole pe piata de business, dar si o serie de oportunitati. Daca te-ai gandit, deja, cum poti obtine finantare ori ai ceva economii pentru infiintarea companiei, stii cum se seteaza un obiectiv SMART sau poti pune la punct un plan de business, fara indoiala, poti face fata provocarilor din lumea antreprenoriatului. Chiar daca nu este prea usor sa incepi o afacere de la zero, acesta poate fi un inceput bun in cazul in care vrei sa te dezvolti profesional, in perioada urmatoare. In cazul in care planuiesti sa devii propriul tau sef, iti venim in ajutor cu cateva idei de business profitabile in care merita sa investesti in 2021.

Magazin online

Anul 2020 ne-a dovedit tuturor ca puterea mediului digital este uriasa. Pandemia de coronavirus i-a facut pe oameni sa-si concentreze mai mult atentia pe magazinele online, iar acest trend continua si in prezent. Pe langa faptul ca aproape toti consumatorii apreciaza cumparaturile pe internet, un magazin online presupune mult mai putine cheltuieli decat unul clasic. Plus ca are o gramada de avantaje: poti vinde cate produse iti doresti (fiindca ai spatiu de expunere nelimitat), este deschis 24 de ore/zi, poate prelua comenzi oricand, iar vizitatorii pot descoperi foarte usor marfurile. Ai posibilitatea de a vinde orice, de la produse alimentare pana la obiecte handmade, haine sau medicamente.

Firma de livrari

Daca nu-ti surade ideea de a crea un magazin online, ce zici de o firma care sa livreze produsele pe care oamenii le comanda la domiciliu? In perioada pandemiei, livrarile au crescut exponential, astfel ca avansul afacerilor din acest sector continua sa creasca. Oamenii au descoperit un nou mod, mai simplu, de a face cumparaturi, asa ca isi comanda acasa tot ceea ce au nevoie pentru traiul zilnic.

Firma de web design

Una dintre cele mai bune idei de afaceri cu bani putini este infiintarea unei companii de web design. Daca esti pasionat de acest domeniu, poti alege sa lucrezi chiar si de acasa. Expertii in web design sunt la mare cautare, mai ales ca, odata cu aparitia pandemiei si declararea starii de urgenta, tot mai multi antreprenori au inteles nevoia de a fi prezenti in mediul digital. Prin urmare, de ce sa nu fii chiar tu cel care lanseaza online afacerile ce pana in prezent nu au activat decat offline?

Cultura de lavanda sau sofran

Cu siguranta, in ultima vreme, ai auzit si tu vorbindu-se foarte mult despre lavanda si sofran. Aceste plante minunate sunt foarte cautate pentru proprietatile lor deosebite. Lavanda, supranumita si aurul mov, este folosita in aranjamentele florale dar si in industria cosmetica. Sofranul reprezinta, de asemenea, o mina de aur. Secretul sta in florile plantei din care se extrage cel mai scump condiment din lume. Un kilogram de sofran se poate vinde cu pana la 30.000 de euro, asa ca nisa este deosebit de profitabila.

Afacere cu plante aromatice si condimente

Marar, patrunjel, oregano, menta, leustean si multe altele asemanatoare nu vor disparea niciodata de pe piata. Daca dispui de echipamentul potrivit, poti demara un business cu plante aromatice, pe care sa le vinzi atat in stare proaspata cat si uscate. Aceasta afacere este potrivita mai degraba pentru cei care adora sa gradinareasca sau stau la curte ori au un teren unde pot cultiva plantele.

Service auto mobil

In cazul in care te pasioneaza domeniul auto, poti deschide o firma care ofera servicii de reparatii on road. Noi sau vechi, autoturismele ajung la un moment dat sa se strice, iar, cand acest lucru se intampla departe de casa, chiar si o simpla avarie se transforma intr-un cosmar pentru un conducator auto. Un atelier mobil este tot ce isi doresc soferii care intampina probleme pe traseu, iar tu poti veni in intampinarea nevoilor lor cu astfel de servicii.

Exista o multime de businessuri pe care le poti incepe cu un minimum de resurse. In 2021, ai sansa sa-ti schimbi viata, daca alegi sa investesti timp, munca si bani intr-o afacere profitabila. Incearca sa iesi din zona de confort si sa gasesti noi strategii de dezvoltare, mai ales, daca visezi la independenta financiara si libertatea de a lua propriile decizii.

Sursa foto: piqsels.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea