Cariera

#romania #uniunea europeana #salarii #salarii europa

Harta salariilor minime din UE: Romania, codasa Europei

Potrivit ultimului raport Eurostat, din luna iulie 2013, Romania este codasa Europei cand vine vorba de valoarea salariului minim pe economie, care nu atinge nici 200 de euro, locul fruntas fiind ocupat de Luxembourg, care inregistreaza cel mai mare salariu minim din UE, in valoare de 1874 de euro.


Desi in trecut, Irlanda ocupa primele locuri in topul tarilor din UE cu cel mai mare salariu minim, in prezent, Luxembourg se detaseaza mult fata de alte tari europene, valoarea salariului minim fiind de 1874 de euro, cu 1695 de euro mai mare decat in Romania. Dupa Luxembourg, vine din spate Belgia, cu 1502 euro, urmata de Olanda, cu 1478 de euro. Irlanda ocupa abia locul patru in top, cu un venit de 1462 de euro.

Romania ocupa penultimul loc pe harta salariilor minime din Europa, dupa Bulgaria, cu un venit minim pe economie de 800 de lei pe luna.

Din grupa tarilor cu salarii minime pe economie cuprinse intre 100 si 500 de euro mai fac parte si Letonia, Lituania, Estonia, Ungaria, Polonia sau Croatia.

Sursa foto: tlouis.cbslocal.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea