Cariera

#job #loc de munca #angajator #angajare #cv #interviu

Greseli pe care le faci atunci cand iti cauti un job

Iti cauti un job de ceva vreme si, cu toate ca economia se afla intr-un impas, nu intelegi de ce nu reusesti sa iti gasesti un loc de munca . Nu mai da vina pe factorii externi, ci analizeaza-ti strategia de lucru. Iata cateva greseli de care trebuie sa tii cont atunci cand esti in cautarea unui job.


Mizezi doar pe un singur mijloc de cautare
 

Majoritatea persoanelor care isi cauta un job se bazeaza fie pe trimiterea CV-ului prin intermediul internetului, fie pe anunturile din ziar. Fiecare dintre aceste doua surse prezinta avantaje si dezavantaje; in timp ce internetul presupune o perioada mai lunga de asteptare, pentru ca angajatorul asteapta sa stranga mai multe CV-uri apoi sa le evalueze ca intr-un sfarsit sa organizeze interviuri, in ziar vei gasi, de cele mai multe ori, joburi pentru studii medii , joburi care poate nu satisfac pregatirea si asteptarile tale.

Nu subestima insa niciu mijloc de cautare, asa ca foloseste-te de toate resursele pentru a-ti spori sansele de angajare. Ziar, internet, rubrica de joburi vacante de pe site-ul diferitelor firme, cunostinte si prieteni, toate acestea iti vor oferi posibilitatea de a fi contactat mai repede pentru un interviu si de a avea sansa de a alege intre mai multe oferte.


Nu faci din cautarea unui loc de munca un job full-time
 

Daca acorzi doar o ora pe saptamana pentru a trimite cateva CV-uri online sau dai un telefon din cand in cand este ca si cum ai cauta un ac in carul cu fan. Cu cat dedici mai mult timp acestei activitati, cu atat iti vei spori sansele de a gasi un loc de munca. In plus, cautand vei descoperi ca pe piata sunt joburi de care nici macar nu stiai ca exista si care iti pot oferi o experienta interesanta. Considera-te deja angajat: jobul tau actual este sa iti dedici cateva ore pe zi cautarii unui alt loc de munca.


Esti aproape perfect


Pana si o simpla greseala gramaticala te poate tine departe de jobul pe care il doresti. Dintre sutele de CV-uri care asteapta sa fie evaluate, al tau va fi imediat eliminat daca prezinta semne de slabiciune. Mai mult, 47% dintre angajatori au declarat faptul ca pana si mici greseli aparent nesemnificative, de format sau de punctuatie, pot elimina CV-ul unui candidat. Asadar, inainte de a aplica pentru un loc de munca, roaga-ti prietenii sa se uite pe materialele tale si sa semnaleze eventualele greseli.


Renunti dupa primul refuz
 

Ai nevoie de un job, asa ca nu ar strica putina agresivitate in abordarea ta. Daca ti s-a promis ca vei fi contactat dupa ce ti se vizualizeaza CV-ul, insa nici pana acum nu ai primit niciun fel de raspuns, contacteaza firma respectiva si intreaba ce s-a intamplat cu cererea ta.

Exista posibilitatea ca astfel sa atragi atentia si sa obtii o reevaluare a CV-ului tau. In plus, ii vei dovedi angajatorului ca firma sa chiar te intereseaza si ca nu a fost inca unul dintre sutele de joburi pentru care ai aplicat.


Nu te folosesti de oamenii pe care ii cunosti pentru a gasi un job
 

Exista destul de multe persoane care au reusit sa isi gaseasca un job datorita tips-urilor primite de la familie sau prieteni. De exemplu, daca prietenul tau cel mai bun lucreaza la o anumita firma, ar putea sa te informeze in legatura cu un posibil job care momentan este vacant. Acesta este un simplu exemplu, insa ideal ar fi sa iti instiintezi rudele, prietenii, fostii colegi de la joburile anterioare de faptul ca iti cauti job. De asemenea, alcatuieste-ti un profil pe Facebook si LinkedIn in care sa mentionezi ca esti in cautarea unui loc de munca.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea