Cariera

# masina de cusut electrica #masina de cusut #masina electrica

Ghidul incepatorului in croitorie: 5 lucruri bine de stiut despre masina de cusut electrica

Digitalizarea in diverse industrii a adus o schimbare enorma in ceea ce priveste evolutia. Daca vorbim despre industria textila, masina de cusut electrica de ultima generatie a oferit posibilitatea de a simplifica numeroase sarcini legate de cusut. A devenit mai usor de folosit, mai rapida in executie si are o multime de operatiuni de coasere.

Cusutul la masina este o abilitate incredibil de utila. Nu vorbim numai de o activitate care ne conecteaza cu amintirile legate de bunicii nostri, desi este fara indoiala un hobby extraordinar, ci este o activitate foarte utila care te poate ajuta sa economisesti bani modificand hainele vechi, sa-ti personalizezi hainele pentru a le da o nota unica sau de ce nu poate fi inceputul unui mic business.

Masina de cusut a devenit o parte integranta in acest proces pe care il putem asemana cu o calatorie in arta cusutului. Masina de cusut din ziua de azi este in mod clar electrica, cu un motor destul de impresionant, desi are o dimensiune extrem de mica. Alegerea unei masini de cusut electrice poate parea intimidanta la inceput, insa deloc complicat daca stii exact ce vrei. Este intr-adevar un pas mare si foarte interesant!

Masinile de cusut moderne sunt in general computerizate. Au o multime de caracteristici fascinante care fac cusutul mai usor ca niciodata, odata ce inveti cum sa-ti folosesti masina de cusut electrica. Unele caracteristici computerizate interesante pe care le puteti gasi la o masina de cusut electrica includ un dispozitiv de infilare a acului automat, notificari cand faci ceva gresit sau nu mai este ata in suveica, un taietor automat de ata, un buton pentru a pozitiona acul in pozitia sus sau in jos, un buton pentru a taia ata etc.

Daca aceste caracteristici speciale nu sunt suficiente pentru a te entuziasma, iata 5 lucruri pe care este bine sa le cunosti despre o masina de cusut electrica, de ultima generatie:

1. Caracteristici tehnice avansate

Fara indoiala, acesta este unul dintre marile atuuri ale unei masini de cusut electrice. Cele mai noi modele au sisteme electronice avansate care le permit sa faca sute, daca nu mii de cusaturi extraordinare. Pozitiile acului pot fi ajustate treptat in fractiuni de milimetru, iar viteza de coasere va fi ajustata prin apasarea unui buton. De asemenea, in loc sa atingi controlerul sau roata de mana, acul poate fi ridicat apasand un buton sau o tasta de pe ecranul masinii.

Exista bineinteles multe alte caracteristici tehnice pentru care masinile de cusut computerizate au devenit populare in zilele noastre. Masinile de cusut electrice computerizate sunt proiectate cu microprocesoare pentru a realiza in mod eficient diferite programe legate de cusut. Masinile ofera o interfata de utilizator fiabila pentru a efectua numeroase sarcini de cusut.

O masina de cusut electrica este conceputa pentru a economisi timp atunci cand ai mai multe sarcini de facut. Poti lucra de multe ori la alte detalii, deoarece aparatul isi va face sarcinile automat.

2. Numeroase operatiuni de coasere

Spre deosebire de masinile de cusut mecanice, masinile de cusut computerizate sunt mai fiabile in gestionarea eficienta a diferitelor sarcini de cusut. Un astfel de masina de cusut electrica vine cu numeroase optiuni de coasere. Poti selecta cu usurinta tipul de cusaturi, iar masina va incepe sa preia cusaturi chiar in secunda urmatoare.

Masinile de cusut computerizate de noua generatie vin cu sute de cusaturi incorporate. Unele dintre ele ofera multe optiuni pentru simboluri, litere si multe alte modele. Odata ce selectezi simbolul, modelul sau litera, masina va coase in consecinta si isi va termina sarcinile in doar cateva minute.

Butonierele sunt printre marile avantaje cu care vine o masina de cusut electrica de ultima generatie. Cel mai bun lucru despre masina de cusut computerizata este ca vine cu sute de butoniere gata de utilizare. Selectezi modelul de butoniera dorit, instalezi piciorul special, iar masina face butoniera dorita in doar cateva secunde.

3. Comenzi rapide, usor de folosit

Deoarece toate sarcinile si operatiunile de coasere sunt realizate automat, masinile de cusut computerizate sunt mai fiabile si mai usor de utilizat decat masinile de cusut mecanice. Ele ofera controale usoare, fara sarcini manuale. Mai mult, acest tip de masini vin cu functii si programe incorporate care fac si operatiunile mai simple pentru utilizatori.

Pentru a porni orice program de cusut, vei selecta programul de pe afisajul digital incorporat si poti incepe imediat operatiunea de cusut. Daca comparam viteza de cusut a unei masini de cusut mecanica si a unei masini de cusut computerizate, masinile de cusut computerizate sunt fara discutie mult mai rapide decat cele mecanice.

Cu usurinta utilizarii programelor si a diferitelor metode de coasere, masinile de cusut electrice moderne ofera mai multa productivitate la sfarsitul proiectului.

4. Greutate si dimensiune extrem de reduse

Greutatea si dimensiunea masinii sunt printre cele mai importante doua lucruri de luat in considerare cand vrei sa-ti cumperi o masina de cusut electrica. Nu ar trebui sa fie robusta, deoarece va fi extrem de greu sa o muti sau sa o iei cu tine in diferite locuri.

Atuul major cu care vine o masina de cusut electrica moderna este faptul ca are o dimensiune mica, este foarte usoara, astfel incat se potriveste cu usurinta in orice spatiu de lucru.

5. Multe tutoriale video pentru invatare

Alegand o masina de cusut electrica moderna, pe langa un manual cu instructiuni foarte bine detaliat, vei gasi o multime de tutoriale care iti vor explica pas cu pas cum sa folosesti masina si ce proiecte interesante poti face.

Avantajul de a utiliza o masina de cusut moderna este ca aceasta reprezinta un interes pentru persoanele tinere in mod special, despre care se stie ca sunt pasionate de tehnologie. Tot ele sunt cele care distribuie mai usor informatia, in sfera internetului. 

Cu nenumarate tutoriale YouTube, podcasturi, ateliere de mestesuguri si multe carti disponibile pentru a invata, cusutul a rezistat testului timpului si ramane popular pentru toate varstele. Popularitatea acestei pasiuni este in crestere in special pentru cei interesati de moda sustenabila, conceptul de a sti exact de unde provin hainele tale, cine le-a facut si ce materiale au fost folosite. Aceasta tendinta are un impact foarte pozitiv asupra mediului, mai putine articole de imbracaminte ajungand in gropile de gunoi.

In plus, acum oamenii isi pot achizitiona tipare de croitorie acasa si se pot pune la treaba la masina de cusut pentru a crea piese vestimentare unice, pretuite care vor rezista testului timpului.

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea