Cariera

#functionari publici #salariu #sector privat

Functionarii publici pot lucra si in sectorul privat

Noua lege a functionarilor publici le va permite sa poate lucra si in domeniul privata, daca activitatile nu au legatura "directa sau indirecta cu atributiile exercitate".

Ultima forma a "Legii cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din " urmeaza a fi trimisa luni in Parlament. Actul prevede un maxim de salarizare de 7,4 pentru un prefect si de 7,2 pentru un secretar de stat.

"Functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca potrivit fisei postului", se arata in forma finala a proiectului, citat de Realitatea.net.

Salariul minim de incadrare pentru un angajat cu studii superioare in sectorul public va fi de 1,75 salarii minime.

Cel mai mic salariu al unui functionat public va fi acordat unui referent debutant cu studii medii , cu un coeficient de salarizare de 1,2.

Guvernul isi va asuma raspunderea pentru Legea privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice in 15 septembrie .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea