Cariera

#salariat #muncitor #angajat #ue #europeni #bani

Firmele care angajeaza someri le pot plati salariile din bani europeni

Firmele care angajeaza someri vor primi 50% din valoarea salariilor lor din , a anuntat astazi premierul Emil Boc. El a anuntat ca aceste firme vor putea plati acesti bani folosind un program derulat de Ministerul Muncii in perioada 31 martie - 31 octombrie 2009.

Datorita masurilor de incurajare a reabsorbtiei somerilor pe piata muncii, Executivul se asteapta la infiintarea a cel putin 15.000 noi locuri de munca. In plus, incepand din data de 31 martie 2009 , societatile comerciale pot accesa fonduri europene nu numai pentru angajarea de personal, dar si pentru formarea profesionala si imbunatatirea conditiilor de munca.

Potrivit Ministerului Muncii, suma alocata intreprinderilor romanesti se ridica la 142 de milioane de euro, din care 85% reprezinta contributia UE, din Fondul Social European , iar 15% provin din bugetul statului. Firmele "care angajeaza persoane aflate in somaj pot sa beneficieze pe o perioada de 12 luni, mergand uneori pana la 24 de luni, de suportare a 50% din valoarea salariului", a declarat astazi Emil Boc, pentru Realitatea TV.

Programul se va desfasura in perioada 31 martie - 31 octombrie 2009 si functioneaza pe principiul "primul venit, primul servit". Procedurile pentru accesarea programului se vor derula online, chiar daca anumite documente vor trebui trimise prin posta. Firmele interesate vor putea afla mai multe detalii de la Ministerul muncii, pentru completarea unei cereri de finantare fiind nevoie de cel mult trei ore, dupa cum declara autoritatile. Evaluarea va dura cel mult 30 de zile iar dupa evaluare, societatea va primi raspunsul tot in format electronic si, daca este , va putea semna actele.

Anul trecut, Guvernul Tariceanu anunta ca va acorda suma de 1.000 de euro insa sub forma echivalentului in lei pentru firmele care angajeaza persoane ce se afla in somaj de peste trei luni. Singura conditie pe care o pune Executivul angajatorilor este ca noii salariati sa fie mentinute in post timp de minim trei ani.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Care sunt joburile de viitor?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.