Cariera

#wilb #navigare #loc de muncam job #internet #angajat

Facebook si YouTube la locul de munca fac bine productivitatii

Facebook, YouTube si Twitter sunt cateva dintre site-urile care ii ajuta pe angajatii care navigheaza pe Internet in timpul serviciului sa aiba rezultate mai bune la locul de munca. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Universitatea din Melbourne care a aratat ca angajatii care folosesc Internetul in scopuri personale si pentru a se destinde sunt cu 9 procente mai productivi decat cei care nu fac acest lucru.

Din studiul realizat de Brent Coker citat de Reuters a rezultat ca activitatile de pentru destindere la locul de munca, asa numitele “workplace Internet leisure browsing" sau , ii ajuta pe angajati sa se concentreze mai bine.

"Oamenii au nevoie sa isi mute putin atentia pentru a-si recapata concentrarea. Pauzele scurte, precum cele pentru o vizita scurta pe Twitter sau Facebook le ajuta mintea sa se odihneasca  pentru putin , lucru care conduce la o concentrare neta mai mare pentru restul zilei de munca", a observat acesta in cadrul studiului care a fost publicat pe pagina universitatii din Melbourne (www.unimelb.edu.au/).

Astfel, din cei 300 de angajati implicati in studiu, 70% au folosit activitatile de tip WILB la serviciu pentru a se destinde. Printre activitatile cele mai populare au fost inregistrate cautarea unor informatii despre anumite produse, citirea stirilor online, vizionarea de videoclipuri pe YouTube si jucatul unor jocuri online .

Coker a precizat ca studiul a cuprins persoane care folosesc Internetul la serviciu pentru mai putin de 20% din timpul petrecut la birou. El a adaugat ca cei care manifesta tendinte de dependenta fata de Internet vor avea o productivitate mai scazuta decat ceilalti angajati.   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea