Cariera

#cariera #epuizarea profesionala # pericol pentru angajati

Epuizarea profesionala, pericol pentru angajatii care muncesc mai mult de 8 ore/zi

Angajatii care lucreaza mai mult de 9 ore pe zi se supun unui risc de sase ori mai mare de a suferi de sindromul de epuizare profesionala , arata un nou studiu.

Cercetarea, realizata de dr. Jeszs Montero-Marin si publicata in DailyMail.co.uk, arata ca cele doua cauze ale epuizarii profesionale, stresul la locul de munca si lipsa de recunoastere a sefilor pentru efortul depus, au un efect mai puternic atunci cand programul de munca depaseste 40 de ore pe saptamana.

"Aceasta afectiune devine tot mai frecventa in Spania si constituie o problema serioasa in societate din cauza pierderilor economice pe care le cauzeaza si a consecintelor asupra sanatatii angajatilor", a explicat autorul studiului, dr. Jeszs Montero-Marin, citat de CariereOnline.ro.

epuizarea profesionala duce la oboseala cronica , iritabilitate si implicare emotionala redusa in munca. Solutia este viata personala , sustine expertul

"O familie, un partener sau un copil pot constitui forme de protectie, deoarece, atunci cand oamenii termina programul de lucru, isi lasa problemele la o parte si se concentreaza asupra altor genuri de sarcini", a mai spus dr. Montero-Marin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea