Cariera

#constructii #criza #domeniu #bani #proiect #anofm

Domeniul constructiilor duce lipsa de personal calificat

Criza mondiala a afectat majoritatea domeniilor economiei, insa unul dintre cele mai afectate este cel al constructiilor. In aceasta zona exista atat , cat si deficit de personal calificat. De aceea, institutiile statului au inceput programe de calificare a muncitorilor din constructii.

Firmele au nevoie de personal specializat in aceasta perioada de recesiune. Potrivit statisticilor o treime din deficitul fortei de munca se regaseste pe santierele din constructii, noteaza Realitatea TV.

Patronii vor sa aiba in echipele de lucru, cele care inca mai rezista, oameni calificati - ingineri, sudori sau fierari. Ei nu au insa prea mult succes, multi dintre cei care se afla acum pe piata neavand o diploma care sa le ateste pregatirea.

De aceea, Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca ( ANOFM ) a lansat un program cu bani europeni , privind calificarea muncitorilor din constructii. ''Inca sunt angajati care declara locuri de munca vacante in constructii, repetat pentru ca nu-si pot gasi forta de munca pregatita asa cum si-o doresc. In ultimii ani au migrat in UE, iar muncitorii calificati au plecat in special, pentru ca au salariile mai mari ca in Romania'', a precizat pentru Realitatea.net, Elena Baboi, reprezentant ANOFM.

Pentru realizarea acestui proiect de calificare a fortei de munca din constructii, ANOFM va folosi 3,2 milioane de lei, pe care i-a obtinut printr-un . Reprezentantii Agentiei isi doresc sa extinda aceasta initiativa si catre alte domenii de pe piata muncii.

 

 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.