Cariera

#buget #somaj #somer

Desi are cei mai putini someri, Romania va creste cu 1 miliard de euro cheltuielile cu somerii

Romania se afla printre tarile cu cei mai putini someri . Aceasta este afirmatia premierului Emil Boc, care spune ca desi numarul somerilor a crescut din cauza crizei, tara noastra are cel mai mic numar de someri la mia de locuitori. Pentru perioada urmatoare se anunta noi disponibilizari, mai ales in sectorul bugetar.

Peste 570.000 de persoane nu au un loc de munca, iar rata somajului a inregistrat in luna iulie 6,3%, in crestere fata de iunie, cand a atins procentul de 6%, noteaza Evenimentul Zilei. Insa Romania continua sa fie printre statele europene cu cei mai putini someri.

"Cu reusite, cu nereusite, avem practic cel mai mic numar de someri raportat la mia de locuitori, dintr-o perspectiva a unei statistici europene, si rata somajului este una dintre cele mai scazute din Uniunea Europeana, chiar daca numarul somerilor a crescut in ultimul an", a declarat pentru EVZ premierul Emil Boc, care a adaugat faptul ca Guvernul a reusit sa-si achite obligatiile sociale privind plata pensiilor sau salariilor "chiar daca uneori in conditii extrem de dificile".

Statul se confrunta cu probleme si pentru sustinerea disponibilizarilor care au loc din cauza crizei. Potrivit estimarilor oficiale, pana la sfarsitul anului peste 700000 de romani vor ramane fara job pana la sfarsitul anului. Potrivit Capital, din cauza cresterii ratei somajului se va reduce PIB-ul, cu 0,33% pana la 0,42%.

In plus, reducerea numarului de euro .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea