Cariera

#manageri #manageri yahoo #manager yahoo #ceo yahoo

Demisie in masa a managerilor Yahoo!

Roy Bostock, presedintele Yahoo!, si alti trei directori vor demisiona din compania americana, in ceea ce se vrea a fi o campanie de "curatare" a consiliului director in incercarea de a recastiga increderea investitorilor.

Bostock a anuntat schimbarile la nivelul board -ului director, care includ doi noi directori independenti, intr-o scrisoare adresata detinatorilor de actiuni.

In locul celor trei directori demisionari vor veni Maynard Webb, fost vicepresedinte la Ebay, si Alfred Amoroso, care in trecut a facut parte din comitetul de management al IBM.

Miscarile celor de la Yahoo! vin in urma presiunii intense din partea bursei de pe Wall Street generate de pasii gresiti pe care compania i-a facut recent, prin felul in care a manageriat succesiunea la conducere si esecul negocierilor in privinta achizitiei de catre Microsoft, in 2008.

Yahoo a castigat, totusi, ceva sprijin din partea detinatorilor de actiuni, anul acesta, dupa ce l-a angajat pe fostul sef al PayPal, Scott Thompson, ca director general, in locul demisionarului Jerry Yang, membrul co-fondator care a fost acuzat de esecul negocierilor de achizitie cu Microsoft.

Bostock a declarat ca noile schimbari in cadrul board-ului director vor "accelera transformarea companiei".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea