Cariera

#curtea constitutionala #crestere euro #referendum #decizia curtii constitutionale

Decizia Curtii Constitutionale a determinat cresterea cursului la peste 4.63 lei/euro

Anuntul Curtii Constitutionale potrivit caruia se amana pana pe 12 septembrie adoptarea unei decizii privind referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu a dus joi la deprecierea monedei nationale.

Astfel, dupa anunt cotatiile au urcat treptat, iar in jurul orei 17.00 schimburile pe piata interbancara se realizau la 4,6290-4,6330 euro.

"Volumele transferate nu au crescut vizibil dupa decizia Curtii Constitutionale, insa in urmatoarele zile presiunea de depreciere va ramane in piata", a declarat dealerul unei banci.

Cursul de referinta publicat joi de Banca Nationala a Romaniei a fost de 4,6097 lei/euro, in crestere cu 0, 0212 lei fata de valoarea anuntata miercuri.

Tendinta este crescatoare si in cazul dolarului si francului. Cotatia monedei americane a fost de 3,7528 lei/dolar, in timp ce cursul pentru franc a ajuns la 3,8355 lei / franc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea