Cariera

#cv #cazier #minciuni in CV #diplome false #delicte

De ce mint oamenii in CV

Pentru a obtine jobul mult visat sau pentru a-si mari sansele in fata contracandidatilor, multe persoane incearca sa isi imbogateasca CV-ul si cu cateva informatii false, precum diplome sau practicarea unor cursuri sau stagii. Altii omit sa mentioneze in CV diverse momente neplacute din viata lor, precum delictele, fapt ce le-ar putea afecta viitoarea cariera.

Potrivit unui sondaj realizat de compania The Society of Human Resource Managers, 46% din candidatii pentru un post de munca introduc in CV-ul lor, intr-o anumita masrta, date false. Cei mai tentanti sa minta in CV-ul lor sunt insa studentii, 70%, care spun ca recurg la acest lucru pentru a obtine cat mai repede jobul mult visat.

3% din respondenti au declarat ca nu au mentionat in CV-ul lor faptul ca au comis delicte, iar 7% din acestia ca au cazier.

In ceea ce priveste minciunile pe care le spun, 26% din participantii la acest sondaj au spus ca au introdus in CV diplome false, 29% au declarat ca au modificat in CV datele de angajare la locurile anterioare de munca, 40% au spus ca au mentionat in CV ca au pretentii salariale foarte mari, 33% din candidati au descrieri inexacte asupra a ceea ce faceau la joburile anterioare, in timp ce 27% din respondenti au in CV referinte false.

Sursa foto: vappingo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea