Cariera

#limbi straine #loc de munca #angajatori

Cunoasterea a doua limbi straine, un atu la angajare

Specialistii in recrutare spun ca limba engleza este folositoare oricu, insa cunoasterea unei limbi straine "rare" este un mare atu in gasirea unui loc de munca bine platit.

Cele mai cautate combinatii de limbi straine pe piata muncii din Romania sunt engleza-germana, engleza-rusa sau engleza combinata cu araba, chineza sau japoneza.

“Cunoasterea unei limbi straine “rare” iti poate creste cu pana la 70% sansele de a obtine un post intr-o companie multinationala. In cadrul unei companii care ofera servicii de tip call center cunoasterea unei astfel de limbi poate insemna un plus de 30%-50% la salariu”, spune Daniela Necefor, managing partner al fimei de executive searc Total Business Solutions .

Salariile pentru cei ce cunosc engleza si o limba "rara" incep de la 400-500 de euro lunar in companiile multinationale, ajungand si la 2.000 de euro pe luna pentru cei in functii de conducere .

Cele mai multe locuri de munca pentru vorbitorii de limbi straine sunt oferite de companiile multinationale, firmele cu activitati de outsourcing, firmele de traduceri, cele de IT si cele din turism si domeniul hotelier.

Limbile germana, franceza, italiana, spaniola, olandeza, portugheza sau rusa sunt printre cele mai mari atu-uri la angajarea in Romania, urmate de greaca, turca, poloneza, ceha, araba sau o limba nordica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea