Cariera

#interviu angajare #parinteinterviu

Cum sa te prezinti la un interviu de angajare pentru a face o impresie buna

Ai fost deja la suficiente interviuri pana acum si simti ca ceva este in neregula pentru ca nu reusesti sa obtii joburile dorite? De cele mai multe ori poate sa nu fie vina noastra pentru ca recrutorii aleg sa mearga mai departe cu alti candidati. Insa uneori este necesar ca si tu sa tii cont de anumite aspecte la care poti gresi atunci cand ajungi in fata angajatorului.

 

Exista anumite aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand mergi la un interviu pentru un loc de munca pentru a face o impresie buna si pentru a creste sansele de angajare:

Trebuie sa vii pregatit cu informatiile necesare

Inainte sa te prezinti la un interviu este important sa te documentezi inainte despre acea companie, cu ce se ocupa, ce servicii ofera si alte informatii importante. Este posibil ca recrutorul sa te intrebe daca stii despre ei mai multe iar faptul ca te-ai informat dinainte poate fi un plus important in procesul de recrutare. Totodata te va ajuta si pe tine daca esti potrivit sa lucrezi in mediul acelei companii.

Pregateste-te din timp daca exista si probe pentru angajare

Exista anumite joburi care presupun niste abilitati sau cunostinte pentru a putea fi indeplinite. Pentru ca acest criteriu poate fi destul de important in alegerea candidatului potrivit, este indicat sa nu vii la un astfel de interviu fara sa inveti din timp exact ce se cere pentru probe. Astfel, vei avea sanse mult mai mari ca sa fii pe lista scurta pentru angajare.

Adopta o tinuta si o postura corespunzatoare

Chiar daca jobul respectiv nu presupune o anumita tinuta mai office este recomandat ca la interviu sa te pregatesti cu o tinuta serioasa si decenta. Totodata in timpul interviului evita sa stai aplecat, sa pui mainile pe masa sau orice alt semn ori gest care denota lipsa de profesionalism ori indecenta.

Nu vorbi de rau fostii angajatori

Un alt sfat important care trebuie luat in seama la orice interviu daca vrei sa faci o impresie buna, se refera la raspunsul dat intrebarilor despre fostul angajator. Chiar daca nu a fost un loc de munca prea bun sau sefii nu au fost exact cum ti-ai dorit, nu este recomandat sa aduci experiente sau vorbe negative la adresa lor.

Tine cont de punctualitate

Prima impresie conteaza intotdeauna si o poti forma inca de la prima interactiune cu recrutorul. Insa daca intarzii, acest lucru va fi un minus de care va putea tine cont pe toata durata interviului si atunci cand se gandeste la o posibila angajare a ta. Asadar, incearca sa ajungi chiar putin mai devreme si astepti sa te cheme in sala de interviu.

Pune intrebari daca ai nelamuriri

Pentru a arata ca esti interesat de acel job si ca esti implicat in procesul de recrutate este indicat sa pui intrebari, mai ales daca ai nelamuriri. Poti veni si cu intrebari suplimentare la sfarsitul interviului, insa intrebarile trebuie sa aiba legatura cu companie sau cu postul pentru care candidezi.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea