Cariera

#sef #cum sa recunosti un sef rau #job #angajat

Cum sa stii daca ai un sef rau

Simti ca seful tau nu te respecta? Poate ai nevoie sa-ti cauti un alt job. Multi oameni isi parasesc locurile de munca din cauza sefilor pe care ii au. Insa cum in ziua de astazi este dificil sa iti gasesti un job care sa ti se potriveasca, multi sunt inspaimantati de posibilitatea de a pleca in alta parte, la un alt loc de munca. Intr-o perioada in care majoritatea firmelor aplica reduceri de salarii si chiar de personal, este important sa iti stii seful aproape. Ce faci insa daca ai un sef rau? Iata cateva semne a ce inseamna un sef rau si cum poti sa il depistezi.

Pasul 1: Seful tau iti spune sa te ocupi de anumite proiecte si lucrari pe care ar trebui sa le faca el/ea. Chiar daca unui sef i s-a dat titlul si postul de conducator, de manager, fie ca este din cauza ca cineva ii stie pregatirea, oamenii sunt interesati de experienta. Oamenii sunt deseori impasibili la lucruri pe care nu le pot face singuri. Se numeste lucru in echipa.

Pasul 2: Daca isi asuma merite pe care nu le are. Isi acorda merite pe baza muncii tale? Isi baga nasul prin ce lucrezi tu si isi noteaza idei, cu care merge apoi la sedinte, unde se da mare , isi etaleaza abilitatile, subliniind cat de mult au muncit?

Pasul 3: Lipseste in actiune – ce ar spune seful tau daca ai intarzia? Se intreaba, isi pune intrebari daca intarzii, ii intreaba pe ceilalti colegi ce s-a intamplat cu tine? Daca te ia la intrebari, ce ii raspunzi? Nu ii poti spune prea multe? Ei bine, un sef ar trebui sa conduca si prin propriul exemplu.

Pasul 4: Un sef bun isi apara echipa, un sef rau va sta in spate si nu va scoate nici un cuvant in apararea oamenilor sai. Urmeaza liderul care va merge alaturi de tine in “primele linii ale frontului”, nu pe cel care va face un pas in spate si te va lasa pe tine sa iei toate loviturile.

 

 Lucruri de care ai nevoie:

•    respect de sine

•    sa fii constient de propriul sine (in special profesional), cu plusuri si minusuri

 

Sfaturi & Avertismente:

•    Tine un jurnal. Intotdeauna.

•    Cauta-ti un mentor .

•    Documenteaza-te, documenteaza-ti treaba, documentele pot fi folosite drept dovezi.

 

Daca ne poti impartasi din experienta ta in legatura cu sefii rai, o poti face scriindu-ne.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea