Cariera

#manager #cv #curriculum vitae #angajat #angajator #loc de munca #job #interviu

Cum sa scrii un CV de project manager

Atunci cand aplici pentru un anumit job, trebuie sa iti scrii CV-ul astfel incat acesta sa sublinieze faptul ca detii toate calitatile pentru a ocupa pozitia respectiva. In functia de manager, trebuie sa demonstrezi ca poti transforma o propunere in realitate. Iata cum poti sa iti cosmetizezi CV-ul pentru a obtine un job ca project manager .

 

Schiteaza-ti profilul

 

In prima parte a CV-ului trebuie sa iti scoti in evidenta abilitatile care te recomanda pentru postul de manager.

Incepe prin a mentiona experienta de lucru, dar mai ales domeniile in care ai reusit sa iti folosesti calitatile de bun manager. Chiar daca functia ta nu a fost in trecut cea de manager, faptul ca ai reusit sa administrezi un buget, sa preiei responsabilitati organizatorice sau pur si simplu sa iei initiativa in cadrul unui proiect care a avut alt lider, inseamna ca ai atuuri ce te recomanda pentru functia de manager.

Descrie companiile pentru care ai lucrat, proiectele in care ai fost implicat, profilul acestora, dar si importanta pe care au avut-o: cat de cunoscuta este compania respectiva, care este cifra de afaceri a acesteia, ce clienti are etc.

Specifica perioada in care ai lucrat ca manager si ofera o scurta descriere pentru a-ti sublinia eficienta in rezolvarea proiectelor respective: foloseste cuvinte precum „dinamic”, „orientat catre reusita”, „creativ” etc.

Cateva fraze sunt suficiente pentru a-ti schita profilul; vei detalia totul pe parcursul celorlalte sectiuni din CV.

 

Mentioneaza-ti realizarile

 

Este momentul sa intri in detalii si sa prezinti cateva proiecte in care ai avut rezultate remarcabile, nu doar pentru care ti-ai adus contributia. Fie ca ai lucrat ca manager sau ai facut parte dintr-o echipa de succes, specifica rolul tau si contributia adusa succesului echipei.

Demonsreaza-i angajatorului ca intelegi dorintele si nevoile clientului din domeniul respectiv; de asemenea, realizarile tale ii vor transmite acestuia ca are in fata sa o persoana care se poate adapta la pretentiile clientului.
Atrage atentia asupra eficientei tale, mentionand departamentele si echipele pe care a trebuit sa le coordonezi, dificultatile cu care te-ai confruntat si solutiile pe care ai reusit sa le gasesti pentru a duce la bun sfarsit proiectul pentru care ai lucrat.

 

Adauga experienta de lucru

 

Sectiunea dedicata experientei trebuie sa dovedeasca abilitatile tale de a stabili si de a urma planurile unui anumit proiect, procedurile legate de acesta si procesul pe care il implica realizarea si obtinerea de rezultate. Demonstreaza-i astfel angajatorului ca ai cunostinte in a estima un buget, in a planifica si pregati un proiect. Ofera exemple concrete in care a trebuit sa iti folosesti aceste abilitati.

Atunci cand mentionezi rolul pe care l-ai avut intr-o echipa, subliniaza faptul ca stii sa formezi repede relatii apropiate cu colegii tai si ca stii sa castigi increderea si respectul echipei, dar si a clientului. Arata ca te poti adapta oricaror tipuri de personalitati si ca poti gasi solutii pentru a rezolva momentele de impas sau situatiile conflictuale ce pot aparea in cadrul unei echipe. De asemenea, mentioneaza ca a trebuit sa lucrezi si sa relationezi cu o gama variata de oameni, de la clienti, pana la directori de creatie, manageri IT etc.

Include in aceasta parte situatiile de criza prin care ai trecut cu proiectele pentru care ai lucrat, nu neaparat cele care au tinut de echipa, de factorii interni, dar si de factorii externi, probleme de finantare, aprobari etc. Explica solutiile pe care le-ai gasit si cum ai reusit sa mentii proiectul pe linia de plutire.

 

Adauga detaliile despre educatie
 

Dupa realizarea profilului, prezentarea experientei de lucru si a realizarilor tale, mentioneaza educatia pe care o ai, cursurile de perfectionare pe care le-ai urmat, dar si informatii suplimentare, care pot fi relevante, precum aptitudinile de operare a calculatorului, programe pe care le poti stapani, daca detii permis de conducere si care sunt interesele si pasiunile tale.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea