Cariera

#profesor #cv #curriculum vitae #job #loc de munca #angajare #angajator

Cum sa scrii un CV de profesor

Cv-ul unui profesor ar trebui sa aiba o structura simpla din care sa reiasa cele mai importante lucruri: educatia si experienta de lucru. Competitia in domeniu este insa destul de mare, mai ales atunci cand vizezi si sectorul de invatamant privat. Pentru a iesi in evidenta, iata cateva sectiuni pe care ar trebui sa le cuprinda CV-ul tau de profesor.

 

  • Datele personale

 

Numele tau complet, adresa, numarul de telefon si adresa de e-mail nu trebuie sa lipseasca din categoria datelor personale.

 

  • Diplomele, atestatele si certificatele obtinute

Listeaza diplomele care servesc functiei de cadru didactic, insa nu uita sa mentionezi si atestatele sau certificatele obtinute in urma unor module sau cursuri optionale, care te pot ajuta sa iti dovedesti competentele si dorinta de a te perfectiona.

 

  • Experienta de lucru

 

In aceasta rubrica poti include mai multe despre metodele de predare pe care le folosesti, strategii sau aptitudini in managementul clasei, eventuale experiente de predare la elevi cu nevoi speciale, modul in care ai interactionat cu parintii sau orice situatie deosebita care ti-a pus la incercare imaginatia si cunostintele in domeniu.

 

Elemente optionale

 

Structura de baza este relativ simpla, insa exista cateva elemente pe care le poti adauga pentru a atrage atentia.

 

  • Joburi care nu au avut legatura cu domeniul de invatamant

 

In functie de jobul pe care il doresti si de relevanta celorlalte locuri de munca temporare pe care le-ai avut, poti include in CV si experientele de lucru care iti demonstreaza calitatile si aptitudinile si te situeaza inaintea celorlalti candidati. De exemplu, faptul ca ai lucrat o perioada ca translator , ai reusit sa ai un post de manager etc., te poate recomanda pentru postul de coordonator pe diverse proiecte. Listeaza joburile incepand de la cel mai recent.

 

  • Merite obtinute

 

Daca ai coordonat workshopuri in interiorul scolii, diverse proiecte impreuna cu studentii si ai reusit sa ai succes alaturi de elevii tai, atunci mentioneaza-ti reusitele si ofera cateva detalii despre proiectul respectiv, precum si competitia unde ati participat.

 

  • Pregatirea profesionala

 

Listeaza seminariile , conferintele sau workshopurile speciale la care ai participat pentru a te perfectiona. Ofera informatii privind tematica, perioada, locatia si o scurta descriere a scopului fiecaruia.

 

  • Alte aptitudini

 

Daca esti fluent intr-o limba straina , te descurci de minune cu anumite programe de calculator sau ai alte aptitduni care consideri ca iti pot dovedi versatilitatea si dorinta de perfectionare, atunci le poti scrie in CV.

 

  • Asociatii din care faci parte

 

Listeaza asociatiile sau organizarile din care faci parte si ofera o scurta descriere a activitatilor acestora, precum si diversele reusite obtinte in cadrul respectiv.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea