Cariera

#sarbatori de iarna #job #craciun

Cum sa reduci stresul la job in perioada Sarbatorilor

Stresul si oboseala acumulate la serviciu in perioada Sarbatorilor pot avea efecte nefaste si asupra timpului tau liber.

Specialistii in resurse umane explica modalitatile de diminarea a stresului din perioada Sarbatorilor.

"In topul factorilor de stres din aceasta perioada se numara termenele limita tot mai scurte, cererile din partea clientilor de final de an sau pregatirea strategiei pentru anul urmator", a explicat Madalina Antohe, directorul executiv al firmei J'Info Training, citata de Realitatea.net.

Obiectivele anuale, pe baza carora se fac evaluarile de sfarsit de an, sunt prioritatea cea mai mare in multe companii.

Expertii spun ca cea mai sigura metoda de a combate stresul este planificarea atenta a tuturor activitatilor si stabilirea clara a prioritatilor.

Toata lumea are nevoie de ajutor in perioada Sarbatorilor, insa acceptarea de prea multe activitati suplimentare poate creste stresul in luna decembrie. Nu accepta nici invitatiile la prea multe petreceri de Craciun, atunci cand stii ca iti vor incarca foarte mult programul.

"Fii foarte selectiv in ceea ce priveste proiectele suplimentare. Este normal sa nu te poti implica in toate activitatile si sa nu participi la toate evenimentele", a mai explicat Madalina Antohe.

Specialistul HR mai spune ca izolarea este o cauza importanta a stresului in aceasta perioada.

"Daca lucrezi, invita-ti colegii la targuri de cadouri sau chiar in biroul tau la o ciocolata calda . Energia pozitiva va lua locul stresului", a incheiat Madalina Antohe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea