Cariera

#motivare angajare #angajati #angajare

Cum sa iti motivezi angajatii

O echipa de angajati alaturi de care vrei sa evoluezi si sa ai rezultate nu inseamna numai un grup de oameni pregatiti din punct de vedere al educatiei sau al profesionalismului. Trebuie sa faci tot posibilul sa iti fidelizezi subordonatii, ca sa nu fii pus fata in fata cu situatia in care investesti timp si bani in trainingul lor, ca mai apoi ei sa plece catre alte firme care le arata o recunostinta mai mare pentru serviciile lor. Majoritatea liderilor e de acord ca fidelizarea angajatilor este o parte esentiala a crearii unei afaceri durabile, asa ca tine cont de sfaturile de mai jos, ca sa obtii armonie si continuitate in echipa pe care o manageriezi.

Intereseaza-te de viata lor personala

Bineinteles, nu mai mult decat se cade. Dar cand ai vazut vreodata un angajat care are probleme in viata personala, in timp ce evolueza pe plan profesional? Probabil niciodata. Un om nemultumit acasa va aduce problemele la birou, asa ca fa tot posibilul sa afli cu ce il poti ajuta, ca sa depaseasca momentele grele prin care trece. Poate are nevoie de un avans din salariu, ca sa plateasca din datorii, sau poate se confrunta cu neintelegeri in cuplu. Fii alaturi de el in deciziile pe care le ia si asculta ce are de spus. Uneori, sa ai langa tine pe cineva care doar isi pleaca urechea la problemele tale te ajuta mult.

Investeste in team-buildinguri

Rezultatele vor aparea imediat, daca le oferi angajatilor iesiri si evenimente la care pot toti sa participe. Fie ca e vorba de un team-building in afara orasului sau o simpla activitate, separata de cea de la birou, cum ar fi o seara de karaoke, un picnic sau o seara de escape room, unde toti cei din firma au ocazia sa se cunoasca mai bine si sa petreaca timp pretios impreuna, pune asta la dispozitia lor. Vei vedea ca lucreaza mult mai bine impreuna mai apoi, cand stiu ce ii place sau ce il deranjeaza pe celalalt.

Fii atent la siguranta lor

In afara de Protectia Muncii, pe care trebuie sa o faci cu simtul raspunderii, in functie de domeniul in care iti desfasori afacerea, e nevoie sa le pui la dispozitie aparatura si conditiile necesare desfasurarii unei activitati ferita de pericol. Ai grija ca biroul sa fie intr-o cladire sigura, in afara oricarui pericol, in cazul unei calamitati, cu accesul permis doar angajatilor, sa aiba liftul modernizat si intretinut, iar mediul de lucru sa fie unul curat. Angajatii tai trebuie sa aiba mereu la dispozitie apa si cafea sau ceai, in functie de anotimp.

Asigura-le transportul

Mai ales daca lucrezi in domeniul vanzarilor, e necesar ca angajatii tai sa aiba transportul platit sau asigurat de catre firma. Poti fie pune la dispozitia lor una sau mai multe masini care sa ii ia si sa ii poata lasa din punctele principale ale orasului, fie le poti oferi masini pe care sa le conduca singuri. Un leasing operational te-ar putea scuti de aceasta grija, iar subordonatii tai ar fi mult mai eficienti, avand la dispozitie unul sau mai multe autoturisme cu care se pot deplasa.

Tine cont de aceste sfaturi si pastreaza un zambet atunci cand ii intalnesti, astfel ii vei motiva sa vina la munca cu drag.  

Sursa foto: eremedia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea