Cariera

#internship #tineri #firma #stagiu #intern

Cum sa iti iei un internship

O cariera se construieste pe experienta , aceasta trebuie sa fie principala fraza dupa care fiecare dintre noi ar trebui sa se ghideze in viata profesionala . Cheia pentru a gasi un job bun acum sau in viitor este sa construiesti o temelie, pe care apoi sa poti aseza viitoarele experiente . Multi specialisti in recrutare sau din domeniul resurselor umane din companii spun ca de multe ori aceasta temelie poate fi bazata pe internship -uri. Si cum aceste stagii de intern in companii nu sunt la fel de "populare" precum joburile, sa le gasesti este o adevarata aventura. De aceea, iata cateva sfaturi pentru a obtine mai usor un internship.


Pasi de urmat:

Pasul 1: Aseaza-te si stabileste-ti scopurile pe care vrei sa le obtii prin acest internship. Iar dupa ce obtii internshipul fa tot posibilul incat sa-ti atingi obiectivele. Ai grija la stagiile de Internship care inseamna pentru interni numai sa aduca cafeaua sau sa sorteze scrisorile, experiente din care poti invata cate ceva, insa cel mai probabil nu lucrurile care ti-ar folosi. Asa ca aseaza-te si noteaza-ti lucrurile pe care le astepti de la acest stagiu si cerne ofertele in functie de aceste lucruri.

Pasul 2: Acum, ca stii ce iti doresti de la internship-ul pe care il cauti, este momentul sa te gandesti daca vrei un stagiu platit, pentru credite sau neplatit. Fiecare dintre aceste internship-uri au cerinte diferite: cele pentru credit ar putea sa-ti ceara sa oferi clasei explicatii si detalii in legatura cu activitatea ta pe parcursul respectivei experiente. Insa acest lucru s-ar putea sa iti fie cerut si atunci cand alegi un internship fara plata.

Pasul 3: Dupa ce ti-ai stabilit aceste criterii si obiective, este momentul sa incepi cautarea propriu-zisa. Si cum internship-urile nu sunt la fel de usor de gasit ca joburile propriu zise, o idee de cautare ar fi pe Internet. Exista site-uri si bloguri profesionale, dedicate unor astfel de stagii sau ale unor firme care ofera astfel de experienta. Mai exista si specialisti in resurse umane, firme de recrutare, profesori din facultate care au legaturi cu mari companii - toti acestia merita intrebati. Nici prietenii nu trebuie ocoliti, se poate ca printre ei sau printre cunostintele lor sa existe persoane care au urmat un internship. Nu ar trebui uitat un detaliu: fa o lista a firmelor pentru care ti-ar placea sa lucrezi, apoi ia legatura cu ele, fie prin telefon, fie prin e-mail, intreband daca nu exista o oferta de stagiu de intern.

Pasul 4: Vorbeste despre dorinta ta de a fi intern intr-o firma cunostintelor pe care le ai, dar si oamenilor care lucreaza in companii, pe care ii intalnesti chiar si intamplator. Aceasta abordare poate fi o solutie, exista posibilitatea ca, vazandu-ti dorinta, o firma sa creeze un internship pentru tine.

Sfaturi & Avertismente:

* Nu astepta pana in ultimul minut. Daca vrei un internship pe perioada verii, incepe cautarea din ianuarie. Nu uita faptul ca nu esti singurul/singura care isi doreste un stagiu, asa ca fii printre cei care dovedesc ca isi doresc cu adevarat acest lucru.

* Fii dispus sa lucrezi fara sa fii platit. Nu este un lucru prea placut, insa gandeste-te ca sacrificiul de acum iti va aduce avantaje mai tarziu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea