Cariera

#asigurare privata de sanatate #angajati #asigurare de sanatate

Cum sa informezi corect angajatii despre asigurarea privata de sanatate

Asigurarile de sanatate private se mentin in continuare in topul beneficiilor extra-salariale. in Romania, 12.16% dintre angajati declara ca vor oferi asigurari de sanatate in 2017 ca beneficiu extra-salarial, clasandu-se pe locul 2 dupa tichetele de masa.

Cu toate ca sunt din ce in ce mai populare, fiind cuprinse in oferta de angajare ca beneficiu competitiv din partea multor companii si in cerintele candidatilor, nivelul de informare cu privire la asigurarea privata de sanatate difera de la un angajat la altul.

Pentru tine este un mod de a le dovedi angajatilor grija si preocuparea pentru sanatatea lor. De aceea e nevoie sa te asiguri ca fiecare om din companie este corect informat cu privire la asigurarea de sanatate de care beneficiaza.

Cum le prezinti angajatilor asigurarea privata de sanatate?

Sanatatea angajatilor este reflectata in productivitatea si rezultatele companiei. Sumele investite in buna-starea resursei umane sunt cu mult mai mici decat sumele pe care le-ai cheltui pentru recuperarea angajatilor in cazul in care se confrunta cu probleme de sanatate, cum ar fi bolile profesionale.

Cand te hotarasti sa oferi asigurari private de sanatate, e important sa stii ca fiecare angajat beneficiaza de pachetul sau si sa comunici urmatoarele:

  • Explica-le si detaliaza avantajele celor aflati la prima angajare sau care nu au mai beneficiat in trecut de asigurare privata de sanatate.
  •  Daca unii angajati au avut alt tip de abonamente in trecut, explica-le ce difera si ce a ramas la fel in comparatie cu pachetul anterior, astfel incat sa eviti confuziile.
  • Cand intra in vigoare pachetul si cat timp este valabil pentru a accesa serviciile acestei asigurari.
  •  Care este lista completa a serviciilor care sunt acoperite de aceasta asigurare, unde poate fi consultata lista si cui sa se adreseze pentru a afla daca asigurarea acopera un anumit serviciu medical.
  • Stabileste o modalitate de comunicare e actualizarilor privind asigurarea medicala si cum trebuie sa procedeze daca intampina dificultati in folosirea acestui beneficiu.

Cum incurajezi angajatii sa foloseasca asigurarea?

Achizitia pachetelor de asigurari private de sanatate e doar primul pas. Ca sa resimti rezultatele acestei investitii, ai nevoie de un plan prin care sa te asiguri ca fiecare angajat are grija de sanatatea sa. Un astfel de plan ar trebui sa cuprinda:

Flexibilitate pentru programarile medicale - stii si tu cat e de greu sa te scuzi de la munca pentru o vizita la medic, mai ales daca e in plin program de munca. Ca angajatii sa se bucure de beneficii, au nevoie de intelegere si flexibilitate din partea ta - ofera-le acest lucru.

Beneficiile asigurarii de sanatate asupra muncii sale - Ajuta-l sa inteleaga importanta sanatatii dincolo de proverbe si incurajeaza-l sa mearga la investigatii atunci cand sunt necesare.

Lista serviciilor si partenerilor - Daca pana la primirea asigurarii private evita sa mearga la medic din cauza costurilor prea mari, acum e important sa il incurajezi sa aibe grija de sanatatea lui prezentandu-i cum functioneaza asigurarea si care sunt acoperirile. De exemplu, angajatii care beneficiaza de asigurare de sanatate oferita de Signal Iduna au la dispozitie reteaua Mediqa Net, care cuprinde peste 700 de furnizori si puncte de lucru ale acestora, din care 90 sunt in Bucuresti.

Comunicarea periodica - Afla printr-un sondaj care e nivelul de utilizare a beneficiilor si cat de multi angajati se folosesc de asigurare, iar pe baza feedback-ului, incearca sa vezi ce imbunatatiri poti aduce. stiind statusul despre aceste beneficii, iti va fi mult mai usor sa revii cu notificari sau mesaje de improspatare a informatiilor.

Cu beneficii atat pentru angajati, cat si pentru angajatori, asigurarea privata de sanatate a devenit tot mai populara in randul companiilor, indiferent de marimea acestora. Daca vrei sa stii mai multe despre asigurarile de sanatate, gasesti informatii utile pe site-ul Signal-Iduna.ro, pe baza carora, la randul tau sa informezi corect angajatii companiei tale.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea