Cariera

# bani romania # castigare bani #bani #romania

Cum sa castigi multi bani, intr-un timp scurt, in Romania?

Multe persoane sunt convinse ca este destul de greu sa gasesti un job bun in ziua de astazi. Majoritatea isi doresc sa castige foarte mult intr-un timp scurt si pentru asta selecteaza ofertele de locuri de munca care sunt disponibile in prezent. Din pacate, situatia in Romania este incerta si concurenta creste de multa vreme. Acest lucru este destul de evident la noi in tara, mai ales ca a crescut numarul de someri foarte mult in 2020, comparativ cu anul trecut.  

In ultima perioada, probabil efectul crizei financiare a influentat o mare parte dintre oameni si a determinat pe multe fete sa caute noi surse de venit. Astfel, ele au decis sa castige bani buni in videochat. Exista persoane care prefera sa lucreze de acasa si care vor sa aiba si surse mai mari de venit comparativ cu oamenii care lucreaza o zi intreaga pentru un salariu minim pe economie. Unele tinere sustin ca au revenit dupa perioada epidemiei la vechiul lor loc de munca, un studio videochat Constanta. Motivul a fost si a ramas forta banilor, care le asigura un trai asa cum si-au dorit, in conditiile vietii actuale.  

In Romania salariile sunt mici, comparativ cu alte tari ale Uniunii Europene. Costurile fortei de munca pe ora sunt mici, ceea ce poate descuraja pe multi romani din tara. Remuneratia pe care o primesc pentru munca prestata, denumita in mod obisnuit salariu, este sursa lor de venit si din cauza faptului ca nu este satisfacatoare, isi pune mult amprenta asupra capacitatii acestora de a cheltui.

Romania este deja cunoscuta ca fiind o tara europeana care are cei mai multi beneficiari de salariu minim pe economie. Din pacate, salariu minim pe economie din tara noastra nu este la nivelul salariului din Germania - care este de 1.500 euro brut. In Luxemburg, salariul minim este si mai mare, un om cistiga aproximativ 2.000 de euro lunar.

Romanii sunt nemultumiti de conditiile salariale din tara si decid sa caute locuri de munca mai bine remunerate in afara granitelor tarii. Saracia este raspandita in Romania, aici existand foarte multi oameni care nu-si permit un nivel de viata decent. In prezent, exista un milion de someri si se preconizeaza ca 10% dintre corporatisti isi vor pierde serviciul. Din randul acestora fac parte tineri scoliti, care sunt ambitiosi si dinamici si care desi sunt dispusi sa lucreze si peste program, nu gasesc de lucru. Ei isi doresc sa lucreze in companii multinationale, insa din cauza crizei financiare si a lipsei de job-uri, decid sa plece in alte tari ale UE.

Viata in Romania este grea in ziua de azi, insa si emigrarea nu mai este profitabila. In multe tari ale UE, romanii ajung sa castige chiar mai putin decat in tara, avand in vedere chiriile mari. Compatriotii nostri castiga bani in strainatate, insa pe de alta parte ei cheltuiesc foarte mult pentru ca viata este mai scumpa in afara granitelor. Prin urmare, in timpurile actuale, emigrarea nu mai este rentabila. Asta spun multi oameni indeosebi despre plecarile in Italia, Marea Britanie, Germania, Olanda, Spania.

Oamenii totusi pleaca in continuare in strainatate, in speranta unor castiguri mari pe o perioada limitata de timp. Multi percep realitatea diferit si abia acolo, la fata locului, realizeaza situatia care, nu este chiar asa cum au sperat. Din pacate, multi dintre ei probabil vor decide sa se intoarca, asa cum au facut si in perioada pandemiei, cand au ales sa revina in tara.

Unii romani care au plecat in Marea Britanie spun ca este destul de greu si acolo, o parte cauta chiar si ajutor social, iar apoi trimit bani acasa, la familiile lor din Romania. Statisticile arata faptul ca mai mult de 3.000 de romani au depus actele pentru asistenta sociala intr-o tara mai dezvoltata din Europa de Vest. Normele de asistenta sociala s-au mai schimbat in ultimii ani. De exemplu, romanii someri din UE trebuie sa stea in tara o perioada de trei luni, in scopul de a solicita asistenta sociala integrala. De regula, ajutorul social intr-o tara dezvoltata este mai mare decat salariul minim pe economie din Romania.

Cert este ca romanii pleaca din tara pentru ca nu castiga suficient in Romania. Multi motiveaza plecarea lor din cauza lipsei de munca. In Romania, este greu de gasit un loc de munca, asta este chiar o problema relativ mare in ziua de azi.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea