Cariera

#angajati #birou #spatiu de lucru

Cum poti imbunatati spatiul de birou pentru angajatii tai

Revenirea la munca in contextul pandemiei poate deveni un factor de stres pentru angajatii tai, motiv pentru care trebuie nu doar sa implementezi toate masurile de siguranta, ci si sa faci tot posibilul pentru ca acestia sa se simta bine la birou. Aceasta este o perioada potrivita pentru modificari la acest capitol, tocmai pe fondul nevoii angajatilor de a se simti in siguranta si apreciati la locul de munca. Nu doar beneficiile salariale pot influenta pozitiv moralul colectivului, ci si schimbarile si imbunatatirile din spatiul de lucru. Iata cateva idei:

 

Iluminatul

Un spatiu de lucru potrivit ofera un echilibru intre lumina naturala si mai multe straturi de lumina de lucru, ambientala sau indirecta. In special pentru zilele de iarna, cand se intuneca mult mai devreme, zona de birouri are nevoie de lumini potrivite pentru a incuraja productivitatea. Instaleaza lampi LED si inlocuieste corpurile de iluminat invechite care prezinta probleme. De asemenea, creeaza zone de relaxare cu ajutorul luminilor ambientale, fie ca este vorba de o zona cu fotolii, canapele sau chiar o mica biblioteca la care au acces angajatii in timpul pauzelor sau cand isi doresc sa ia un moment de repaus.

Confortul

Angajatii care muncesc ore intregi la birou isi doresc sa aiba la dispozitie cele mai bune conditii, care sa-i ajute sa-si finalizeze sarcinile si sa se bucure de o stare generala buna. Pentru a evita problemele de sanatate cauzate de statul la birou, este esential, ca angajator, sa alegi cele mai potrivite echipamente si accesorii. Scaunele ergonomice, mesele cu inaltime reglabila, dar si crearea unor spatii de coworking si brainstorming sunt cateva dintre solutiile care pot schimba dinamica de la locul de munca. De aemenea, trebuie sa te asiguri ca ai la dispozitie spatiu suficient pentru instalarea unor zone de lounge in care angajatii pot socializa in timpul pauzelor sau intre sedinte.

Prospetimea

Nimic nu se compara cu prospetimea adusa de elementele naturale pe care le poti incorpora in decorul spatiului de lucru. De la plante verzi in ghivece, asezate in jurul birourilor sau langa ferestre, la spatii verzi amenajate in jurul cladirii de birouri, trebuie sa aduci natura cat mai aproape pentru a ridica moralul la nivelul intregului colectiv. Angajatii din compania ta au nevoie de spatii in aer liber in care se pot plimba, dar si de elemente de decor care sa ofere un aer proaspat zonei de lucru. Acestia se vor simti mai motivati si relaxati daca au in jurul lor elemente care ii aduc mai aproape de natura si se vor bucura de un ritm de munca imbunatatit.

Modificarile mici

Daca firma ta nu are un buget suficient pentru a face schimbari majore si scumpe, concentreaza-te pe lucrurile mici pe care le poti face in avantajul angajatilor. Fie ca este vorba de lumini noi, elemente naturale sau chiar imbracarea peretilor intr-un tapet, toate acestea pot oferi un aer nou, incurajator pentru cei care petrec cel mai mult timp acolo. Avantajele unui spatiu de munca imbunatatit ca decor si atmosfera nu vor intarzia sa apara.

Nu uita sa ceri feedback din partea angajatilor si sa-i incurajezi sa vina cu propuneri ori de cate ori vrei sa faci o modificare. In acest fel se vor simti inclusi in tot ceea ce inseamna colectivul si spatiul de lucru.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea