Cariera

#interviu #cariera #gamer #loc de munca iT&C # tester jocuri

Cum poti face o cariera din joaca pe calculator

Esti pasionat de jocuri si vrei sa iti faci si o cariera in acest domeniu? Alegerea ta este una de perspectiva tinand cont ca popularitatea jocurilor online, cat si dezvoltarea tehnologiei au facut ca cererea pe piata sa fie tot mai mare. Din ce in ce mai complexe si construite pana la cel mai mic detaliu, chiar si ofertele de joburi in acest domeniu au crescut simtitor in ultima perioada.

Un salariu bun, testarea celor mai noi produse si distractie sunt cuvintele ce caracterizeaza jobul de game tester. Iata cum poti deveni unul dintre cei mai buni game testeri si cum poti indeplini standardele exigente stabilite de dezvoltatorii de jocuri:

1. Ce face un game tester

Primul pas pe care trebuie sa il faci inainte de a decide sa te indrepti spre aceasta meserie este sa afli ce trebuie sa faca un game tester.

Un game tester se ocupa in primul rand de testarea calitatii jocurilor inainte ca acestea sa ajunga pe rafturile magazinelor. Game testerul se joaca pe viitoarele produse si verifica daca prezinta erori si propune imbunatatiri. Cheia succesului este repetarea. Testerii se joaca incontinuu acelasi nivel al unui joc, avand un plan detaliat cu factori pe care sa ii urmareasca. Daca jocul nu prezinta erori, produsul merge mai departe.

2. Care sunt cerintele

La fel ca in orice alt domeniu, cerintele pentru a deveni un tester de jocuri video variaza in functie de pozitia pentru care aplici. Unii dezvoltatori de jocuri prefera sa angajeze testeri cu experienta, insa ofera si locuri de munca entry-level. Unii dezvoltatori doresc insa sa angajeze persoane care au cunostinte de programare si dezvoltare de software.

3. Ce pasi trebuie sa urmezi

Inainte de a merge la un interviu pentru un post de game tester, ar trebui sa te familiarizezi cu acest domeniu. Incepe sa te joci mai mult pentru a-ti dezvolta abilitatile de jucator video. Dezvoltatorii de jocuri urmaresc in primul rand persoanele care sunt talentate si pasionate de jocuri.

Familiarizeaza-te cu terminologia jocurilor si tendintele in acest domeniu. De asemenea, te poti alatura unei retele social media dedicata jocurilor.

Chiar daca angajatorii nu cer o diploma de facultate pentru testerii entry-level, nu este o idee rea sa iti extinzi optiunile si sa obtii un atestat de programator, dezvoltare software sau design grafic.

Invata sa scrii un raport de eroare si participa la evenimentele despre jocuri sau la internshipurile organizate de companii. Cu cat adaugi mai multa experienta in CV-ul tau, cu atat ai mai multe sanse de angajare.

Foto: Businessnewsdaily.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea