Cariera

#concediere #criza #angajat #eficientizare #companie #firma

Cum pot companiile sa isi reduca costurile fara concedieri

Pe timp de criza majoritatea companiilor incearca sa-si reduca costurile prin eficientizarea activitatii. Despre cum se poate face acest lucru fara a concedia din personal – cititi in cele ce urmeaza.

Optimizarea activitatii si stabilirea celor mai importante obiective ale angajatilor prin analizarea sistemului procedural intern, externalizarea activitatilor secunde catre servicii de outsourcing , precum si introducerea programelor de stagiatura in randul studentilor – acestea sunt cateva dintre solutiile care pot eficientiza costurile intr-o companie, dupa parerea consultantilor in recrutarea resurselor umane.

Conform NewsChannel.ro, in vremuri de criza, antreprenorii prefera sa taie din bugetele alocate resurselor umane, cum ar fi de exemplu cele pentru instruirea angajatilor sau team-buildinguri. Din pacate insa, se renunta nu taie nu numai din bugete, dar si din numarul de salariati.

Totusi reducerea numarului de angajati si a salariilor nu sunt singurele solutii de eficientizare a costurilor in departamentul de resurse umane, optimizarea activitatii fiind una dintre metodele de reducere a costurilor mult mai eficienta, crede George Butunoiu, consultant in recrutare, citat de NewsChannel.ro.

Managerii trebuie sa incerce eficientizarea activitatii in propriile companii, sa mute accentul spre performanta, pe calitate si nu doar pe cantitate. In plus, ei se pot gandi si la serviciile de outsourcing, in special pentru activitatile care nu sunt cele de baza ale companiei(contabilitatea, paza, curatenia sau controlul costurilor beneficiilor) care pot reduce costurile si procedurile migaloase.

De asemenea, ei pot apela la metoda oferirii de stagii de practica pentru studenti, procedeu care poate deveni unul de tipul “win-win” pentru ambele parti, compania reusind sa beneficieze de serviciile unei “maini de lucru ieftina”, in timp ce studentul reuseste sa-si treaca in CV un punct la capitolul experienta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea