Cariera

#cariera romani #program anagajati romani #salarii romani #angajati romani

Cum arata o saptamana din viata unui angajat roman

Doua treimi dintre angajatii romani stau la munca peste program. Gra este ca muncim tot mai mult, renuntam la hobby-uri, insa tot nu ne ajung banii, arata concluziile unui studiu al companiei de consultanta Ernst & Young, facut in randul salariatilor de la noi.

Doar o treime dintre angajati stau la birou mai putin de 8 ore pe zi, cat este programul normal de lucru. Cei mai multi isi petrec la serviciu intre 8 si 10 ore. 14% lucreaza peste 50 de ore pe saptamana, adica merg in zori si pleaca spre seara.

“Programul standard este de 40 ore pe saptamana cu maximum 8 ore pe saptamana suplimentare care trebuie recompensate cu timp liber ulterior sau remunerate. Tot ce se lucreaza peste 55 de ore pe saptamana determina o productivitate extrem de scazuta, care face sa nu mai aiba sens sa se lucreze peste numarul acela de ore. Efectiv e un prag psihologic si de energie pe care un angajat nu poate sa-l sustina”, a declarat Andreea Mihnea, director resurse umane EY Romania, conform protv.ro.

Salariatii romani au mari probleme cu banii, desi, paradoxal, jumatate dintre cei chestionati confirma ca in ultimii 3 ani au lucrat din ce in ce mai mult. 47% au uitat de hobbyuri si vacante din motive financiare.

O treime au renuntat sa isi mai ia casa. Altii au amanat sa se casatoreasca ori sa devina parinti. Adunate, procentele depasesc 100%. Cu alte cuvinte o parte au renuntat la cate doua lucruri.

Poate din acest motiv multi au probleme cu somnul. Aproape jumatate dorm mai putin de 7 ore pe noapte, iar jumatate dintre cei chestionati confirma ca le este din ce in ce mai greu sa gaseasca un echilibru intre viata personala si cea profesionala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea