Cariera

#sindicate #contract de munca #contract colectiv

Contractele colective de munca nu pot fi prelungite in 2012

Contractele colective de munca si actele aditionale cu termene care sa depaseasca data de 31 decembrie 2011 nu mai pot fi legalizate inainte de reglementarea lor printr-o lege speciala, separata de codul muncii "> codul muncii ">Codul Muncii .

Contractele care sunt deja in vigoare raman valabile pana la expirarea termenului pentru care au fost incheiate, insa pana la finalizarea noului pachet legislativ, orice alte contracte vor expira in 2012.

"De la data intrarii in vigoare a prezentei legi pot fi negociate, la orice nivel, contracte colective de munca si actele aditionale pentru termene ce nu depasesc data de 31 decembrie 2011. Contractele colective de munca in vigoare la data intrarii in vigoare a prezentei legi isi produc efectele pana la data expirarii termenului pentru care au fost incheiate", se precizeaza in documentul citat de Cariereonline.ro.

Guvernul a acceptat propunerea UNPR privind reglementarea contractelor colective de munca printr-o lege speciala, ce urmeaza sa fie adoptata dupa Codul Muncii.

Sindicatele se declara impotriva acestei prevederi, prin care regulile minimale ce tin de timpul de lucru, conditiile de lucru, salariul minim, trecerea la coeficientii de ierarhizare care sa departajeze lucratorii ar putea disparea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea