Cariera

#inspetor ssm #curs ssm

Cine poate opta pentru un curs ssm?

Spre un curs inspector ssm se pot orienta toate persoanele care sunt alese ca reprezentanti ai salariatiilor privind activitatile de sanatate si securitate in munca.

Un astfel de curs este util pentru ca poate ajuta cursantii sa acumuleze o multime de informatii necesare despre legislatia actuala care se preda in cadrul cursului teoretic. Un astfel de curs cuprinde si activitati practice care se bazeaza pe tot felul de simulari si exercitii.

Cei care au de gand sa se inscrie la un asemenea curs, trebuie sa stie ca durata de desfasurare a cursului este de 40 de ore, iar orele de curs se desfasoara de regula la sediul firmei care se ocupa de organizarea acestui curs.

Toti cei care intentioneaza sa se inscrie la un curs inspector ssm trebuie sa aiba asupra lor cartea de identitate, certificatul de nastere, certificatul de casatorie sau decizia de divort daca este cazul, si nu in ultimul rand trebuie sa aiba studii medii (BAC-ul promovat).

Persoanele care urmeaza si finalizeaza un astfel de curs vor intra mai apoi in posesia unui certificat de absolvire pentru ocupatia de Inspector in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca, si vor mai intra totodata in posesia suplimentelor descriptive ce atesta competentele dobandite pe toata durata cursului.

Datorita obtinerii certificatului de absolvirte si a suplimentelor descriptive care atesta competentele dobandite datorita participarii la curs, absolventii vor avea dreptul de a organiza si de a sustine intrunirile introductiv – generale, dar si verificarea instruirilor la locul de munca sau verificarea si instruira periodica, beneficiind de semnatura autorizata privind consemnarea acestora in fisele individuale de instruire SSM.

Ei bine, acestea fiind spuse, cei care finalizeaza cursul dobandesc si o serie importanta de competente pe care le vom aminti in continuare.

Una dintre aceste competente ar fi realizarea activitatilor de prevenire si protectie. O alta competenta ar fi realizarea semnalizarii de securitate sau/si de sanatate la locurile de munca.

Informarea lucratorilor in domeniul sanatatii in munca si a securitatii reprezinta o alta competenta dobandita de catre cei care urmeaza un astfel de curs. Totodata prevenirea accidentelor de munca si prevenirea imbolnavirilor profesionale reprezinta o alta competenta dobandita de catre absolventii unui curs inspector ssm.

Absolventii unui asemenea curs vor mai dobandi si alte competente importante precum verificarea respectarii prevederilor legale din domeniul sanatatii si al securitatii in munca. O alta competenta ar fi participarea la cercetarea evenimentelor ce produc incapacitate temporara de munca.

Monitorizarea activitatilor de evacuare si interventie in munca reprezinta o alta competenta dobandita de absolventii unui curs inspector ssm, la fel ca si dezvoltarea profesionala sau planificarea activitatilor proprii.

Competenta de a invata, competentele sociale si civile dar si un spirit de ordine si disciplina sunt alte competente care pot fi dobandite la finalizarea acestui curs, la fel ca si usurinta in comunicare sau abilitatile pentru lucrul in echipa, ori gandirea si capacitatea de analiza si sinteza.

Adaptabilitatea la situatii neprevazute dar si un numar mare de cunostinte excelente de legislatie generala si specifica privind Protectia Muncii, Legea nr. 319/2006 sunt alte competente importante dobandite in urma unui asemenea curs.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea