Cariera

#viata #scop #leadership

Cinci pasi pentru a sti care este scopul tau in viata

"Care este scopul meu in viata" - aceasta este intrebarea pe care fiecare dintre noi si-o pune macar o data in viata. Unii spun ca aceasta intrebare ar trebui sa existe in mod repetat in timpul diferitelor etape din viata noastra, si mai ales in momentele in care simtim ca se impun schimbari. Iar inceputurile acestei intrebari isi are locul inca in copilaria noastra atunci cand trebuie sa raspundem la intrebarea: ”ce vrei sa te faci cand o sa fii mare”

Rezultatul devenirii ca adult isi are radacinile tot in copilarie, atunci cand raspunsul la intrebarea "ce vrei sa te faci cand o sa fii mare" nu este cunoscut de majoritatea dintre noi decat ca dorinta generala sau o transmitere a dorintelor parintilor. Astfel ca de cele mai multe alegem fie una dintre ocupatiile care au mai existat in familie, fie ceva la intamplare, dintre ceea ce ni se pare ca ni s-ar potrivi si ne-ar putea asigura traiul pentru o perioada de timp. Insa aceste ocupatii ar putea sa nu fie dintre cele care sa ne defineasca si sa ne fie scop in viata. Iata asadar cativa pasi pentru a-ti descoperi scopul in viata.

Pasul 1: Afla care este lucrul/acel ceva pe care iti face placere sa il faci fara sa te plictisesti si resursele tale interioare pentru a-l face. Daca ai descoperit acest talent/ abilitate care te face sa il manifesti fara sa te mai gandesti la timp sau bani, atunci mergi pe aceasta cale, urmeaza-l si foloseste-l.

Pasul 2: Unul dintre semnele ca te afli pe drumul cel bun este acela ca cei din jurul tau sunt impresionati de cat de usor si bine faci anumite lucruri, folosindu-te de talentul tau, chiar daca tie ti se pare ca nu e cine stie ce. Asadar continua sa faci acel lucru cu placere, incercand sa il si te dezvolti.

Pasul 3: Inca un lucru care iti poate arata faptul ca mergi in directia buna este legat de timpul pe care il consumi pentru a face ceva, folosindu-te de abilitatea pe care o folosesti in acel moment. Daca ti se pare ca timpul care a trecut este prea putin, desi el trece cu aceeasi repeziciune, iar tu ai facut lucruri multe si de calitate, atunci poti continua cu incredere.

Pasul 4: Daca in momentul in care gasesti ceva legat de talentul tau ti se schimba infatisarea sau expresia fetei precum a unui copil in fata unui raft cu bomboane, atunci ai din nou confirmarea ca acest talent este un pas spre aflarea scopului tau in viata.

Pasul 5: Daca inceputurile acestui talent se afla in copilarie, se poate ca el sa fi crescut in interiorul tau. Daca l-ai ajutat sa creasca cu bucurie si l-ai transformat intr-un atu pentru tine, daca a ramas o constanta in viata ta, chiar daca alte lucruri s-au schimbat, atunci poti spune ca ai gasit o parte din calea catre scopul tau in viata.

Iti mai ramane sa il dezvolti si sa ii adaugi lucruri care sa te ajute in dezvoltarea ta ca individ - astfel vei putea spune ca ai facut pasi spre scopul tau in viata, pe care, intr-un final, s-ar putea chiar sa il gasesti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea