Cariera

#job #loc de munca #angajat #interviu #angajator

Cele mai tari joburi din lume

Daca si pe tine te-a cuprins rutina si te-ai saturat de programul de la 9 la 5, este aproape imposibil ca gandul sa nu iti zboare catre joburi mai bune. Iata cateva joburi de vis, care ar starni invidia tuturor!
 

 

Administratorul unei insule de vis

 

Ben Southall, in varsta de 34 de ani, din Petersfield, a reusit sa elimine aproximativ 35.000 de aplicanti din toata lumea pentru jobul perfect: administrarea unei insule exotice din Australia. Timp de 6 luni, pentru un salariu de 111.000 de dolari, Ben va trebui sa inoate, sa exploreze si sa se relaxeze pe insula Hamilton. In plus, angajatorii i-au pus la dispozitie o vila cu trei dormitoare, completata de o piscina.

Nici interviul nu a fost mai prejos, candidatii selectati in etapa finala fiind nevoiti sa inoate in apele cristaline, sa se delecteze cu gratare organizate pe plaja si sa se relaxeze la spa. De asemenea, Ben a trebuit sa isi dovedeasca abilitatile de blogger , sa dea teste de inot si sa participe la o serie de interviuri cu angajatorii.

 

Tester pentru paturi de lux

 

O studenta de la Universitatea din Birmingham a reusit sa gaseasca intr-adevar jobul ideal. Aceasta a fost angajata pentru a testa paturile de lux ale unei companii de profil timp de o luna de zile.

Roisin Madigan, in varsta de 22 de ani, castiga 1000 de lire pentru a dormi in paturi de lux, in fiecare zi, timp de o luna. Studenta ajuta astfel o prestigioasa companie, Simon Honr Ltd., pentru a efectua teste de calitate pentru produsele oferite. Paturile vor fi apoi oferite hotelurilor de lux Savoy.

Managerul companiei, Craig Roylance, sustine ca studenta este nevoita sa foloseasca patul de la 10 dimineata pana la 6 seara si sa isi prezinte apoi impresiile pe blog, incercand sa afle ce anume ne poate asigura un somn linistit.

 

Tester de tobogane

 

Tommy Lynch a calatorit aproximativ 45.000 de kilometri pentru a testa tobogane din resorturi de lux din toata lumea. Tommy, in varsta de 29 de ani, trebuie sa testeze inaltimea, viteza, cantitatea apei si aterizarea, precum si aspectele ce tin de siguranta. In anul 2009, Tommy Lynch a testat tobogane pentru Egipt, Turcia, Cipru, Republica Dominicana si Mexic. Urmatoarele sale destinatii includ resorturi situate in Grecia, Florida, Jamaica si Ibiza.

 

Tester de dame de companie

 

Jaime Rascone a obtinut un job care pare, cel putin la prima vedere, prea bun pentru a fi adevarat: tester al damelor de companie. Jaime, model si DJ, a profitat la maxim de intalnirea sa cu Fiorella Companions in Santiago, Chile. Aceasta avea nevoie de o persoana care sa ii ofere o ultima parere la final de interviu al candidatelor pentru postul de dama de companie. Damele de companie angajate de Fiorella trec prin teste psihologice, diverse interviuri si sedinte foto . In final, sunt alese 6 candidate pe care Jaime are norocul sa le... testeze si sa isi aleaga preferata. Jobul este astfel gandit incat Jaime sa faca acest lucru doar o data pe luna, testand astfel aproximativ 70 de fete pe an.

 

Degustator de vinuri

 

Cum ar fi daca te-ai trezi in fiecare dimineata, incepandu-ti ziua cu unul dintre numeroasele vinuri aromate cu care te vei delecta pana la sfarsitul acesteia? Unui peisaj de vis, Sonoma County-California, adauga-i o casa in care sa locuiesti fara chirie, dar si un salariu de 10.000 de dolari pe luna. Hardy Wallace este norocosul care se va bucura de acest job de vis timp de sase luni. Tot ceea a trebuit sa faca a fost sa posteze un filmulet pe Youtube in care sa explice de ce este omul potrivit pentru un astfel de job.

 

Tester de bomboane

 

Din seria testerilor pe post de joburi distractive pe bani multi se numara si testerul de bomboane. De data aceasta, adultii nu au ce cauta intr-o lume dominata de preferintele copiilor, asa ca angajatul potrivit s-a dovedit a fi Harry Willsher, un baietel de numai 12 ani, degustator sef la o fabrica de dulciuri.

Indatoririle lui Harry sunt foarte simple: acesta trebuie sa testeze in premiera dulciuri preparate dupa niste retete secrete. Baietelul a obtinut jobul in urma unui concurs de recrutare al companiei Swizzell Matlow. A reusit sa ii uimeasca pe intervievatori cu modul in care a descris aroma si mirosul dulciurilor sale preferate, acadelele Drumstick. Dintre toate joburile, cu siguranta jobul lui Harry este cel mai dulce.

 

Tester de prezervative

 

Managerul Durex, Sam White, s-a gandit sa lanseze pe piata unul dintre cele mai tari joburi din lume: testerul de prezervative. Candidatii ideali trebuiau sa aiba peste 18 ani si sa testeze o serie de produse Durex. Cu toate ca acestia nu au primit un salariu lunar, s-au ales totusi cu produse Durex in valoare de 60 de dolari, fiind nevoiti sa ofere companiei un feedback referitor la acestea. Unul dintre norocosii 200 de tineri inclusi in realizarea sondajului va avea de asemenea posibilitatea de a castiga un bonus de 1000 de dolari.

 

Tester pentru World of Warcraft

 

Daca esti un impatimit al jocului War of Warcraft si poti atinge nivelul 80 in mai putin de 2 saptamani, atunci poti aplica pentru jobul la care viseaza aproximativ 12 milioane de jucatori: game tester! Avantajul jobului este faptul ca angajatorii cauta persoane care vorbesc si alte limbi straine, nu doar engleza. In plus, poti fi sigur ca, avand acest job, esti liber sa joci cel putin patru ore pe zi.

 

Director de amuzament la un muzeu

 

Un baietel in varsta de 6 ani si-a dorit sa devina directorul muzeului Railway Museum si dorinta i-a fost implinita – pe post de director de amuzament. Sam Pointon a trimis o scrisoare de intentie , prin care cerea sa fie primit la un interviu pentru postul de director. „Am doar sase ani, insa stiu ca pot face fata acestui job. Am un set de trenuri electrice si sunt foarte bun la manuirea acestora, pot controla doua trenuri deodata.” Angajatorii au fost atat de impresionati de cererea micutului incat i-au oferit postul de director de amuzament. Sam trebuie sa se asigure ca muzeul are toate resursele necesare pentru a reprezenta locul ideal pentru copiii care sunt in cautarea unui loc de joaca.

 

Biciclist pentru Google Maps

 

Google a angajat doi tineri pentru a se plimba, pe o tricicleta dotata cu echipament de ultima ora, pe strazile istorice ale Frantei, unde masinile nu au acces. Avand la bord 9 camere, un GPS, un computer si un generator, tricicleta haioasa este plimbata prin principalele locuri turistice din Franta, asigurand astfel si o versiune 3D pentru google maps.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea