Cariera

#afacere online #afacere

Cele mai mari greseli de evitat cand incepi o afacere in mediul online

Foarte multi antreprenori au inteles in pandemie ca au nevoie sa-si dezvolte afacerile in mediul online pentru a supravietui si ca daca vor face aceasta trecere rapid, vor avea numai de castigat. Insa, neavand prea multa experienta, riscul de face greseli este destul de mare. De aceea, va propunem sa va documentati inainte de incepe afacerea online si sa va familiarizati cu legislatia ce reglementeaza acest domeniu pentru a evita cateva greseli importante:

 

Astepti prea mult pentru a te lansa pe piata

Procrastinarea in afaceri este la fel de daunatoare ca in viata reala. Nu amana la nesfarsit punerea in practica a ideilor tale de afaceri pentru ca te vei trezi ca ti-o va lua altcineva inainte si vei regreta. Fii proactiv si invata de la cei mai buni cum sa-ti pui in aplicare cat mai rapid in mediul online ideea ta de afaceri! Informatiile de pe site-urile de specialitate , ce descriu pasii ce trebuie sa-i urmezi pentru a-ti deschide propria afacere, sunt de un real folos pentru cei aflati la inceput de drum.

Incerci sa le faci pe toate de unul singur

O greseala frecventa la inceput de drum este sa preiei prea multe responsabilitati din dorinta de a detine tot controlul derularii operatiunii afacerii tale. Chiar daca este o afacere mica probabil ca vei avea nevoie de o multime de ajutor din exterior pentru configurarea afacerii tale si pentru a avea o imagine de ansamblu asupra a ceea ce trebuie schimbat sau imbunatatit.

Subestimezi eficienta marketingului online

Afacerile din mediul online, mai mult decat cele fizice, au nevoie de marketing pentru a fi eficiente. Specialistii din domeniu vorbesc fara echivoc despre importanta acesteia, iar subestimarea eficientei sale nu trebuie sa fie alegerea ta in afaceri.

Ignori reglementarile legislative din domeniu

O greseala frecventa a incepatorilor din domeniul afacerilor este sa ignore reglementarile legale din necunoastere sau nepasare. Nu face si tu acest lucru deoarece amenzile sunt mari si risti sa pornesti cu stangul.

Ignori concurenta

Unele greseli la inceput de drum in afacerile din mediul online tin de lipsa de fundamentare si cercetare din planul tau de afaceri. De exemplu, ignori concurenta de pe piata sau faptul ca domeniul ales de tine este deja acoperit de competitorii tai.

Ignori necesitatea crearii propriul brand

Daca vrei sa ai succes cu afacerea ta atunci nu trebuie sa ignori necesitatea conturarii propriului tau brand pe piata comerciala in care vrei sa functionezi. Pentru asta ai nevoie de o campanie de branding centrata pe acest obiectiv important.

Neglijarea relatiei cu clientii

Din dorinta de a face prea mult, exista riscul de a ignora comunicarea cu proprii tai clienti, ceea ce ar avea efecte negative importante asupra afacerii tale. Ofera acestora mai multe posibilitati de contactare in cadrul sectiunii de contact, disponibil pe site-ul companiei tale.

Crearea unui site web slab

Importanta unui site profesional pentru succesul unei afaceri derulate in mediul online este covarsitoare. Nu ignora acest aspect, deoarece un site de proasta calitate, care functioneaza greoi si este dificil de parcurs, va duce la pierderea potentialilor clienti in ciuda faptului ca produsele pe care vrei sa le comercializezi sunt de foarte buna calitate.

Se spune ca din greseli invatam si evoluam in directia buna. Oamenii prevazatori pot invata si din experientele negative ale predecesorilor lor din mediul online pentru a-si croi un drum in afaceri cat mai lin si eficient. De tine depinde cum alegi sa inveti.

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea