Cariera

#spatii de lucru impresionante #spatii de lucru

Cele mai impresionante spatii de lucru din intreaga lume

Spatiul de lucru este unul dintre factorii importanti de care tin cont multi oameni atunci cand accepta un job nou. Un loc cu un design prietenos, in care domina o atmosfera placuta, este esential pentru productivitatea angajatilor.

Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property, care detine cele mai multe spatii de birouri din Romania, sustine ca, de la an la an, activitatea din domeniul imobiliar devine tot mai intensa, iar nevoile angajatilor sunt cele care stau la baza dezvoltarii acestuia. Ceea ce inseamna, in principal, spatiu suplimentar, disponibil la standarde tot mai moderne.

Nevoile angajatilor reprezinta o prioritate pentru cei mai multi antreprenori, care vor sa obtina rezultate cat mai bune din partea celor cu care colaboreaza. Din acest motiv, la nivel international, exista mai multe spatii de birouri cu un design surprinzator, care ofera angajatilor mediul propice de desfasurare a activitatii.

Iti prezentam cinci dintre aceste spatii de birouri:

1. White Mountain Office - Stockholm

White Mountain Office a fost construit intr-un fost adapost anti-atomic de 1.200 de metri patrati. Situata la 30 de metri sub rocile de granit din Vita Berg Park din Stockholm, cladirea de birouri este sediul in care isi desfasoara activitatea un furnizor de servicii internet. Ideea din spatele acestui proiect a fost ca roca sa fie considerata un organism viu, iar pentru amenajarea spatiului, arhitectii s-au folosit de referinte din filme science-fiction, in special din „Singur in spatiu/ Silent Running“ si productiile James Bond. Astfel, fiecare zi la locul de munca poate semana cu o vizita pe un platou de filmare.

2. Urban Outfitters - Philadelphia

Construit din scheletul unui santier naval din Philadelphia, campusul Urban Outfitters, vechi de peste o sută de ani, are 350.000 de metri patrati si este locul unde isi desfasoara activitatea angajatii tuturor brandurilor companiei. Pe langa spatiile de birouri, in campus se mai gasesc si cafenele, restaurante, biblioteci si centre de fitness. In ceea ce priveste designul, arhitectii au incercat pe cat posibil sa minimizeze spatiile pentru birouri private si sa creeze locuri pentru intalniri de grup.

3. Pallotta Teamworks - Los Angeles

Cu un buget de 2 milioane de dolari, compania Pallotta Teamworks a transformat un depozit abandonat intr-un spatiu de birouri cu un design impresionant. Pentru ca bugetul pentru a ventila intregul depozit era mult prea mic, au fost create sapte insule pentru fiecare departament. Arhitectii au folosit containere pentru transport si corturi, astfel incat sa creeze spatii de birouri interesante. Prin acest design minimalist, compania a reiterat mesajul care sta la baza functionarii sale, si anume, promovarea unor moduri responsabile si sustenabile de a trai pe aceasta planeta.

4. Inventionland Design Factory - Pittsburgh

Inventionland este un incubator de idei, unde sunt inventate anual peste 2.000 de produse, iar o data la trei zile, unul dintre ele este brevetat. Creativitatea si imaginatia sunt conceptele care stau la baza acestei companii si pot fi usor identificate si in spatiul de lucru. Intreaga activitate se desfasoara intr-un spatiu de 70.000 de metri patrati, impartit in mai multe „teritorii“: un castel, o barca a unui pirat, piste de cursa, pesteri, un robot imens si pasarele de tipul „red carpet“. Toți cei care lucreaza la Inventionland nu sunt angajati obisnuiti, ei sunt cunoscuti ca fiind „Creationeers“, de aceea mediul de lucru este extrem de important in activitatea lor.

5. Selgas Cano Architecture Office - Madrid

Sa iti petreci zilnic cea mai mare parte a timpului in mijlocul naturii poate fi solutia ideala pentru o viata profesionala implinita. De astfel de tratament au parte toti angajatii firmei de arhitectura Selgas Cano, care merg la birou in mijlocul unei paduri. Construit ca un tub aerodinamic, cu o fereastra lunga pe o parte a cladirii, care se intinde si spre tavan, sediul companiei este inconjurat de arbori, astfel ca nu are niciodata nevoie de lumina artificiala in timpul zilei.

Tu cum ai vrea sa arate locul in care iti desfasori activitatea?

Sursa foto: hareluya/ Shutterstock

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea