Cariera

#educatie #interviu #activitate #intrebari #angajare #competenta

Cele mai dificile intrebari puse la interviul de angajare

Interviurile de angajare au devenit in ultimii ani o adevarata piatra de incercare pentru miile de someri care isi doresc sa-si gaseasca un loc de munca. Lista intrebarilor puse de angajatori a suferit modificari, iar nivelul de dificultate a crescut considerabil. Iata cateva dintre cele mai grele intrebari pe care le poti primi la un interviu.

1 De ce ar trebui sa te angajez?

Este una dintre intrebarile care ii surprinde pe multi candidati total nepregatiti. Ei trebuie sa demonstreze ca sunt persoana cea mai competenta pentru a ocupa postul scos la concurs. Candidatii trebuie sa citeasca cu atentie descrierea postului si cerintele lui pentru a identifica abilitatile si cunostintele necesare pentru aceasta pozitie. Urmatorul pas este ca acestia sa sublinieze experientele din trecut care ii pot transforma in candidatii ideali pentru acest job.

2 De ce exista o pauza in activitatea ta ca angajat?

Angajatorii sunt constienti ca exista momente in care oamenii isi pierd joburile si de multe ori trece destul de mult timp pana cand acestia se angajeaza in alta parte. Atunci cand candidatul raspunde la aceasta intrebare, el trebuie sa dovedeasca angajatorului ca in perioada in care nu a lucrat a folosit timpul in scopuri productive.

El va mentiona aici proiectele de freelancing, actiunile de voluntariat, dar si faptul ca a avut grija de membrii familiei sale.

3 Spune-mi cate ceva despre tine

La aceasta intrebare, oamenii au tendinta sa treaca in revista intregul lor CV, ceea ce este o mare greseala. In descrierea pe care candidatul trebuie sa o transmita potentialului angajator, el va trebui sa mentioneze doar lucrurile esentiale: educatia, celelalte locuri de munca si experienta acumulata in trecut.

4 Explica unui copil de 8 ani ce este o baza complexa de date

Este una dintre intrebarile care ii pun in dificultate pe majoritatea celor care aplica pentru un post. Viitorii angajati trebuie sa demonstreze ca detin abilitatea de a explica pe intelesul tuturor termeni aparent dificili. In acest fel, ei il conving pe posibilul angajator ca au o capacitate mare de adaptare si ca stapanesc perfect domeniul in care isi desfasoara activitatea.

5 Povesteste-mi despre perioada in care vechile solutii nu au functionat

Angajatorul incearca sa afle cat de bine pregatit este candidatul pentru piata actuala a fortei de munca si daca acesta vine cu idei inovatoare pentru rezolvarea unor probleme.

Sursa foto: businessmagazin.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea