Cariera

#realizare carti de vizita #carti de vizita #imprimare carti de vizita

Cele mai bune carti de vizita, in 6 pasi

Cartile de vizita sunt instrumente cu rol multiplu: informatii de contact, publicitate, recunoasterea brandului. Atunci cand sunt proiectate corect, aceste carduri de dimensiuni reduse pot crea o impresie buna si de durata.

In continuare iti vom dezvalui cam tot ce trebuie sa stii despre designul cartii de vizita, astfel incat sa ii poti cere firmei care ti le realizeaza tot ceea ce ai nevoie.

Iata prin ce etape trebuie sa treci ca sa obtii cea mai buna carte de vizita:

1. Alege dimensiunea si forma

Forma clasica adoptata in partea aceasta de lume este cea dreptunghiulara, la dimensiunea de 85 x 55 mm. Nimic nu te impiedica, insa, sa optezi pentru carti de vizita duble, cele “tip carte”, sau pentru carti de vizita cu forme inedite, in functie de specificul muncii tale. La fel de bine poti alege colturile rotunjite.

2. Adauga logo-ul si alte elemente grafice

Primul element vizual de care trebuie sa tii cont este logo-ul. Sigla afacerii tale ar trebui sa fie in centrul atentiei pe cartea ta de vizita, dar si alte elemente grafice secundare pot fi uneori utile.

Nu uita ca ai la dispozitie doua fete ale cartii de vizita. O strategie poate fi aceea de a dedica o intreaga fata a cartii de vizita exclusiv pentru logo, in timp ce cealalta parte prezinta informatiile tale de contact.

In vreme ce minimalismul este o alegere populara pentru cartile de vizita, in cazul in care nu iti place sa ai spatiu gol, il poti umple cu grafica suplimentara. Aceasta functioneaza bine pentru a-ti arata identitatea de brand.

3. Adauga informatiile necesare

Cartea de vizita depinde exclusiv de tine. Daca esti freelancer probabil ca nu ai motive sa iti treci pe ea o adresa postala, insa daca esti consultant imobiliar, spre exemplu, ar putea fi necesar sa mentionezi adresa biroului imobiliar.

Asadar, urmatorul pas este sa decizi ce pui pe cartea ta de vizita. Din lista urmatoare poti alege sa excluzi anumite elemente: numele tau, functia ocupata, numele companiei, numarul de telefon, email-ul, adresa URL a site-ului, conturile de social media, adresa, codul QR, slogan.

4. Alege fontul

Tine cont ca ai un spatiu mic pe care sa desfasori toate informatiile de mai sus, de aceea este foarte important ce font alegi. De regula, evita sa folosesti un font cu dimensiunea mai mica de 8 puncte, intrucat poate fi dificil de citit. In egala masura uita-te si la forma fonturilor. Acestea e bine sa fie spatiate si sa aiba o forma cat mai bombata. In niciun caz nu folosi fonturi groase sau care imita scrisul de mana pentru ca sunt greu de descifrat.

Culoarea fontului este si ea importanta. Daca deja brandul tau are o schema de culori cu care s-a facut cunoscut e bine sa o pastrezi. Alege pentru litere culori care sa se potriveasca cu nuanta fundalului sau cu cea a logo-ului. Lizibilitatea este regula de aur!

5. Ia in calcul finisaje speciale

Cartile de vizita clasice sunt imprimate pe carton alb lucios. Daca vrei sa iesi din tipar si sa oferi o carte de vizita deosebita, care sa fie remarcata, ar trebui sa iei in calcul o serie de finisaje deosebite, cu efecte speciale.

Embossare. Aceasta tehnica creeaza reliefuri tridimensionale.

Letterpressing. Tehnica este asemanatoare cu cea anterioara, insa se obtine prin presare. Rezultatul este ceva asemanator unei gravuri.

Folio. Inseamna aplicarea de folie metalica (auriu, argintiu, rosu, albastru, verde, negru etc.) pe carton. Se obtine un efect stralucitor, reflectorizant.

6. Alege un designer

Daca iti doresti cu adevarat o carte de vizita care sa iasa in evidenta, atunci o idee buna ar fi sa apelezi la designer profesionist care poate crea cardul perfect. Poti cauta idei de carti de vizita pe platforma Carti-vizita.org, unde ai deja zeci de modele si unde poti alege dintr-o multime de materiale si finisaje. Plasezi comanda online, iar setul de carti de vizita iti este livrat in cel mult doua zile.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea