Cariera

# angajat salariu mediu #salariu imobiliare #salariu

Cel mai bine platit angajat din Romania: 147.000 euro lunar, in mana!

In conditiile in care un roman castiga, in medie 400 de euro lunar, un salariu de zeci de mii de euro este un vis pentru majoritatea. Totusi, exista cativa romani norocosi, care se pot lauda cu venituri peste medie chiar si la nivel european.

Cel mai mare salariu din România il castiga un angajat din imobilare care, dupa plata taxelor si impozitelor, a ramas cu aproape 147.000 de euro în mână în fiecare lună, scrie gandul.info.

Pe locul doi în top este un lucrător din domeniul lucrărilor de instalații electrice, care a plecat acasă in 2014 cu echivalentul a 143.000 de euro, lunar.

Urmatorul in top este un roman care a avut un salariu lunar de 127.000 de euro proveniti din consultanta in afaceri. 

Europenii din tarile cu o economie dezvoltata, precum Germania sau Marea Britanie, pot fi invidiosi, sustin si analistii financiari, avand in vedere ca, in tara noastra, un astfel de venit inseamna peste 50.000 de euro virati la stat lunar. „Din cauza contribuțiilor sociale mari, numărul salariilor mari și foarte mari în România este mic, căutându-se forme alternative de plată a remunerației cuvenite”, a declarat Gabriel Biriș, analist fiscal, potrivit sursei citate. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea