Cariera

#studenti #elevi #studii #strainatate

Cei mai multi elevi si studenti s-au gandit sa lucreze in alta tara

Peste 80% dintre elevi si spun ca s-au gandit sa lucreze intr-o alta tara dupa absolvirea institutiilor de invatamant din Romania.

Potrivit studiului "Situatia si rezultatele participarii elevilor si studentilor la programele si stagiile de practica scolara din Romania anului 2010”, 83% dintre elevii chestionati si 80% dintrestudentiau afirmat ca s-au gandit sa lucreze intr-o alta tara.

Mai mult de un sfert dintre elevii intervievati nu s-au gandit inca ce vor face dupa absolvirea studiilor liceale, dar jumatate dintre ei vor sa urmeze cursurile unei facultati .

68% dintre studenti vor sa practice profesia pentru care s-au pregatit. Jumatate dintre ei cred ca scoala ii pregateste bine pentru viata profesionala, arata studiul citat de Realitatea.net.

Studiul a fost realizat pe un esantion de peste 800 de studenti si elevi, ca parte a proiectului "Practica sa inveti, invata sa practici!", derulat de compania Edu -Tim.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea