Cariera

#angajare #job #loc de munca #angajator #interviu #candidat #cv

Ce vor angajatorii de la tine?

Procesul de angajare te va face sa treci prin momente tensionate, insa indiferent de deznodamantul acestuia, intotdeauna te intrebi ce anume vrea angajatorul de la tine, ce impresie si-a facut despre CV-ul tau sau cum ar fi trebuit sa raspunzi la anumite intrebari pentru a te face remarcat. Iata cateva raspunsuri din “interior”, de la manageri care cauta angajatul perfect.

 

 

Contacteaza angajatorul dupa interviu

 

“Un lucru foarte important pentru mine il reprezinta ce anume urmeaza dupa interviu. Daca nu ma pot hatari intre mai multi candidati, insa unul dintre acestia imi trimite un e-mail in care imi multumeste pentru interviu, imi arata astfel ca este o persoana motivata, cu mult tact si profesionalism.

Pe de alta parte, daca intervievez pe cineva, iar acesta foloseste un limbaj business, fara sa imi lase insa vreo impresie despre personalitatea sa, refuz acel candidat. Urasc atunci cand intreb un candidat care este subiectul preferat asupra careia lucreaza cu placere, iar acesta raspunde “orice” – imi da impresia ca nu are personalitate sau ca nu vrea sa spuna ceea ce gandeste cu adevarat” – Keith Baumwald – analist, Shoplet.com.
 

 

Pregateste intrebari pentru angajator

 

“Stiu ca am in fata mea un candidat potrivit atunci cand acesta vine pregatit cu tot atat de multe intrebari ca si mine – mai ales atunci cand acestea au ca subiect jobul , compania, nu doar salariul sau programul de lucru. Imi demonstreaza astfel ca are tot interesul pentru a deveni angajatul pe care eu il caut” – Angie Nelson, coordonator de marketing, Les Bois Federal Credit Union.
 

 

Fii sincer

 

“Nu imi plac oamenii care incearca sa raspunda intrebarilor mele cu raspunsurile pe care au impresia ca mi-as dori sa le aud. Sinceritatea revitalizeaza intreg procesul de intervievare. Ii apreciez pe candidatii care spun adevarul fara sa se modeleze dupa mine. Dau dovada de caracter si hotarare.” – Phil Wrzesinski, director general, Toy House and Baby Too.

 

Tine-ti entuziasmul sub control

 

“Increderea in sine este forte importanta, insa exista o linie foarte subtire intre incredere si aroganta. Am avut odata un candidat care a mentionat de nenumarate ori pe durata interviului ca el este angajatul perfect si ca nimeni nu ar fi putut sa fie mai bun. Nu numai ca acesta era , insa dadea dovada si de ignoranta.” - Thomasina Tafur, director general, Thomasina Tafur Consulting.
 

 

Ia atitudine
 

 

„Atunci cand intervievez un cadidat, doua lucruri constituie pentru mine puncte de referinta: atitudinea candidatului si valorile dupa care se ghideaza acesta. Nu poti invata ce inseamna sa ai o atitudine corecta, insa poti deprinde diferite abilitati. O atitudine pozitiva , dorinta de lucru si valori care sa corespunda cu cele ale companiei sunt aspecte care definesc angajatul perfect. De exemplu, ii rog pe candidati sa imi spuna o mica poveste despre traiectoria lor profesionala. Imi dau astfel seama pe ce se bazeaza atunci cand iau decizii si care sunt valorile dupa care se ghideaza” - Michelle Roccia, vicepresedinte Winter, Wyman.

 

Demonstreaza-ti interesul pentru job

 

„Atunci cand un candidat arata ca isi doreste sa lucreze pentru compania mea, in mod sigur ajunge cel putin printre finalisti . Cel mai eficient mod de a rata un interviu este sa fii lipsit de energie, sa dai raspunsuri scurte si sa nu arati entuziasm pentru jobul respectiv”- James Thompson, manager, JMJ Phillip.

 

Arata-ti pasiunea pentru domeniul respectiv

 

„Atunci cand angajez pe cineva, o fac pentru ca acea persoana se potriveste cu jobul si compania, nu numai insa la nivelul experientei si al educatiei. Un candidat potrivit este acela care se integreaza in "filosofia" companiei, are o pasiune pentru domeniul respectiv si crede ca jobul nu este doar un mod de a se intretine, ci o misiune pe care trebuie sa o indeplineasca. Nu angajez candidatii cu cel mai impresionant CV, ci pe cei care sunt dispusi sa faca orice pentru a contribui la succesul companiei. Angajez oamenii pasionati de ceea ce fac.” -Barbara Farfan, consultant, Authentic Communications.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea