Cariera

# cautare joburi #angajari #interviu job #sfaturi cariera

Ce trebuie sa faci daca, in cadrul unui interviu, iti dai seama ca nu esti interesat de acel job

Cautarea unui job este o sarcina destul de dificila, iar prezentarea la interviuri poate ajunge sa fie destul de obositoare, deoarece de multe ori ajungi la companii care iti ofera joburi ce nu te intereseaza. Aceste interviuri conteaza insa pentru viitoarea ta cariera si trebuie sa stii cum sa reactioneazi daca, in cadrul unui interviu, iti dai seama ca acel job nu este pentru tine. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa termini cu bine un astfel de interviu:

1. Intereseaza-te de job

Daca esti in cadrul unui interviu, insa constati pe parcursul desfasurarii acestuia ca jobul nu este interesant pentru tine, nu renunta imediat. Incearca sa afli cat mai multe detalii despre acest post si pune intrebari care sa te ajute sa iti dai seama ce te deranjeaza la acel job.

2. Fii politicos

Un alt pas extrem de important in cadrul unui interviu pentru un job care nu te intereseaza este sa nu iti pierzi rabdarea. De asemenea, nu trebuie sa tratezi cu dezinteres dialogul cu angajatorul. Exista mari sanse ca la un alt job, recrutorul sa ceara parerea si altor companii, care iti pot da recomandari negative.

3. Fa-ti noi relatii

Chiar daca nu vrei jobul respectiv, poti continua o discutie cu angajatorul, deoarece acest lucru te poate ajuta sa iti formezi noi relatii, care te pot ajuta pe viitor.

Sursa foto: traininguri.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea