Cariera

#criza #salariu #crestere salariala

Ce sanse ai la o crestere salariala pe timp de criza?

Daca speri sa obtii o marire se salariu in plina recesiune economica , trebuie sa iti planifici cu atentie negocierea.

Primul pas in planificarea unei discutii cu seful tau, tine de relatiile pe care le-ai dezvoltat cu cei care lucreaza in pozitii similare in alte companii. Daca salariul tau este deja mai mare decat media din domeniul tau, sansele sa obtii o crestere pe timp de criza sunt mici.

Inainte sa-i ceri sefului o crestere salariala , trebuie sa iti pui intrebarea "De ce merit o marire de salariu?" si sa-ti raspunzi cu sinceritate . Daca simti ca contributia ta la activitatea companiei este atat de valoroasa incat meriti mai multi bani, va trebui sa ii explici sefului tau in detaliu motivele pentru care ceri cresterea salariala.

Pentru a-ti creste sansele de succes, va trebui sa stabilesti din timp o intalnire cu seful tau pe aceasta tema, pentru ca el sa poata verifica activitatea ta din ultima vreme. Daca il iei pe nepregatite, sansele de reusita sunt minime.

Prezinta-i superiorului tau si responsabilitatile suplimentare asumate in cadrul companiei si rezultatele tale in proiectele de echipa.

Cresterea de salariu pe care o ceri nu trebuie motivata niciodata prin nevoile sau problemele tale financiare. Chiar daca angajatorului ii pasa de problemele tale la un nivel personal, din punct de vedere profesional nu iti poate oferi o crestere salariala pentru ca pur si simplu "ai nevoie".

Daca vei folosi in negociere o oferta de la o alta companie pentru mai multi bani, pregateste-te sa infrunti consecintele. Seful tau ti-ar putea acorda marirea dar ar putea uita de tine la urmatorul training sau cand se iveste ocazia unei promovari.

Nu ameninta niciodata cu demisia, atunci cand negociezi o crestere salariala.  Seful tau ar putea hotari ca se poate lipsi de tine si, atunci cand va avea ocazia sa discute cu alti oameni din domeniul tau de activitate, ar putea sa le povesteasca de atitudinea ta neprofesionista.

Chiar daca nu obtii marirea de salariu, nu trebuie sa ii arati sefului tau ca entuziasmul tau pentru slujba a scazut. Schimbarea brusca a atitudinii dupa un refuz de crestere salariala te poate aduce pe lista de disponibilizari in cazul in care compania hotaraste sa reduca cheltuielile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea